tiistai 1. tammikuuta 2019

Sahtia, saunomista ja suklaata


Kesällä oli mieluisan kakkutilauksen aika. Perhetuttavamme oli esittänyt toiveensa syntymäpäiväkakusta jo vuotta aiemmin. Aikaa suunnitella oli kyllä, mutta eipä kakku koristelultaan paljoa pähkäilemistä tarvinnut, koska oli melko selvää että halusin tehdä koristeen päivänsankarin rakkaista harrastuksista. Hän on taitava ja palkittu sahdin tekijä, rakennusmies, kova saunoja (ja saunojen rakentaja), sekä kultakurkku karaokessa. Koristeeseen oli siis saatava mikrofoni, työkaluja, sahtipönttö ja -haarikka, löylykiulu ja saunavasta. Hän harrastaa myös mottoripyöräilyä, mutta pidättäydyin näissä helpommin muovailtavissa koristeissa! :D

Mauksi toivottiin suklaata ja marjaa.


Vieraita oli paljon... kakkuakin tarvittiin paljon! Olin tehnyt yhden tällaisen suuren kantikkaan ja 3 pyöreää. Kaksi pyöreää kakkua jäi avaamatta, mutta parempi varata kakkua vähän liikaa, kuin liian vähän. :D Kakku oli suklaakakkupohjainen vadelma-kinuski-daimkakku. Kuorrutteena oli suklainen marenkivoikreemi ja päällä marjat torilta ja kotipuskista. Vähän samaan tyyliin kuin tämä kummitätini kakku TÄÄLLÄ. Näihin kakkuihin tein vain vähän erilaisen ulkonäön ja taisin käyttää pelkkää vadelmaa kakun täytteessä.


Koristeelle rakensin pahvista oman telineen, jottei sen tarvitisisi sotkeentua kakun päällä. Koristeen tein sokerimassasta ja pikeeristä.



Koska tehtävänä oli suuri, hyydytettävä kakku, mietin pääni puhki miten sen saan tehtyä. Ei mulla ollut mitään niin isoa kakkuvuokaa - kunnes piirsin sellaisen mittoineen paperinpalaselle ja ajattelin että paremmalla ajalla selitän haparoivan piirrustuksen isälleni, joka on entinen peltiseppä. Piirrustus jäi vanhempieni pöydälle ja seuraavana päivänä äitini soitti että "vuokasi on valmis!" WAU! Siitä tuli niin hieno ja piirrustukseni oli ollut kuulema ihan selkeä. Ei tarvinnut selittää mitään kohtaa. 

Onnea on omistaa maailman parhaat vanhemmat!


...näin upea siitä tuli! Vuokaa on käytetty nyt jo monenmonta kertaa. Mm. syntymäpäivä- ja hautajaiskakkuihin. Niistä tulossa juttua myöhemmin kyllä...



Suureen määrään kakkua tarvittiin tietysti suuri määrä aineksia. Tuorejuustoa, kermaa, daimia, rahkaa, vadelmia... kaikkea paljon!

Kakun vaikein osuus olikin pähkäily siitä kuinka paljon tehdään, kuinka paljon tarvitaan, kuinka paljon ihmiset syövät, minkä kokoisia paloja, kuinka monta purkkia ostan mitäkin...


 Yllä kakku kun se on ollut yön yli hyytymässä kelmutettuna ja painon alla. Hassua miten samalla ohjeella tehty kaakaokakkupohja voi olla ihan eri sävyistä. Tulikohan toiseen enemmän kaakaota...hmm... Seuraavaksi kumosin kakun tarjottimelle ja kuorrutin sen. Reunapursotus on tehty koripunostyllalla ja tähtityllalla. Päällisen koristus pelkällä tähtityllalla.


Viimeisen silauksen antoivat tuoreet orvokit.


Juhlissa oli tarjolla myös muutakin herkkuja. Ensin oli oikein maukas noutopöytä rosvopaisteineen. Sitten kahvin kanssa oikea kakkubuffee, kun minun kakkuni lisäksi oli tarjolla myös päivänsankarin vaimon tekemää pitsikakkua, kuivakakkuja ja mansikkajuustokakkua, sekä miniän tekemää daimjuustokakkua. Daim on selvästi päivänsankarin mieleen! :)



Juhlat olivat upeat! Oli ohjelmaa, mm. stand up-esiintyjä. Ihmiset olivat iloisia, booli oli hyvää, sahti erinomaista, lauloimme karaokea äänet käheiksi... Olisin viihtynyt pidempäänkin, mutta aamu tuli vastaan! :D

OIKEIN PALJON ONNEA PÄIVÄNSANKARILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti