sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Mariannemuffinssit


Syyskuussa oli kahden veljenpoikani syntymäpäivä. Pääsin taas auttamaan tarjoilujen kanssa. Tein juhlapöytään mönkijäkakun ja mariannemuffinsseja. Vanhin veljenpoikani ei pidä täytekakusta ja siksi halusin hänellekin oman mielen mukaista tarjottavaa. Olimme kesällä tehneet yhdessä hänen kanssaan tällä samalla ohjeella mariannemuffinsseja markkinamyyntiin. Totesimme muffinssit oikein kelpo herkkupaloiksi. Tällä kertaa minä leipaisin muffinssit ja sitten koristelimme ne yhdessä kaikkien veljenpoikieni kanssa.


Teimme kuorrutteen muffinsseille voista, tomusokerista, kahvista, kaakaosta ja vaniljasta. Perus mokkapalakuorrutteella siis. Ohjetta voi kurkkia jostain valmiista reseptistä tai vain arviosta sekoittaa n. sentin siivun voita sulatettuna, ison ruokalusikallisen kaakaota, teelusikallisen vaniljasokeria, sopivasti tomusokeria ja lorauksen kahvia. Kuorrute kannattaa jättää notkean levittyväksi mutta sen verran paksuksi kuitenkin että se ei pakene muffinssin päältä. :D

"Koristelustudiota" varten katoin pöytään kultaista kimallegeeliä, erilaisia nonparelleja, namuja, koristerakeita ja rätinäjauhetta...siis sitä mikä poksuu ja ritisee suussa. Se oli ehdoton lasten suosikki! Minä levitin kuorrutetta ja lapset koristelivat. Jokainen sai tehdä juuri sellaisia kuin halusi.

Lopuksi tökimme muffinssit täyteen pääkallolippuja, paperisateenvarjoja ja paperisia koristetähtiä. Ne tekivät muffinsseihin täydellisen viimeisen silauksen.


Koristelut loppusuoralla

MARIANNEMUFFINSSIT
 

300 g voita tai margariinia
3,5dl sokeria
4 isoa kanamunaa
1 prk kermaviiliä
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl Marianne Crush-rouhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää myös kermaviili ja mariannerouhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. (Jos et omista muffinipeltiä ovat kaupan folioiset muffinssivuoat hyvä ja edullinen vaihtoehto sille. Ilman muffinssipellin antamaa tukea muffinssit leviävät helposti ihan lätyiksi kun paperivuoat antavat periksi.) Nostele taikina lusikalla muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20-30 min, tai kunnes ovat kypsiä. Koristele haluamallasi tavalla. Muffinssit maistuvat mahtavilta myös ilman kuorrutuksia ja koristuksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti