torstai 31. tammikuuta 2019

Nalle Puh -kakku


 ”Parasta ei ole hunaja, vaan hetki ennen hunajaa.”

- Nalle Puh 

Nalle Puh ja muut puolen hehtaarin metsän kaverukset kuuluvat ehdottomasti lapsuuteeni ja vielä aikuisenakin viihdyn mainiosti Puh-elokuvien ja -kirjojen parissa. Suosikkihahmoni on äkäinen ja hermoraunio Kani. Tunnistan hänestä itseni :D Ja toki Myyrä on yksi parhaista vishlaavan ässänsä kanssa. Tiikerin asenne on mahtavan positiivinen. Nasu on hiukan liian arkajalka, mutta toki ymmärrän sen juonellisen ja kasvatuksellisen tarkoituksen. Hahmo josta en pidä, on Ihaa. En ymmärtänyt pienenäkään miksi joku voi olla noin iloton luovuttaja ja surkeuteen tyytyvä. Mutta se lienee hänen onnensa. :)

Sain ihanan pyynnön tehdä Nalle Puh -kakku. Etsin sopivaa kuvaa Puhista kakun päälle. Juuri täydellinen löytyi erään kirjan kannesta. Sopivan helppona toteuttaa sokerimassasta, mutta silti riittävän näyttävänä lumotakseen katsojan sadun pyörteisiin.



Kakusta toivottiin raikkaan makuista. Kakku oli normaali sokerikakkupohjainen täytekakku. Täytteenä oli toisessa välissä sitruunaista mango-persikkasurvosta ja ja toisessa mansikka-mustikka-vadelmasurvosta. Molempien kanssa tuli vaniljarahkakermaa. Kuorrutus oli marenkivoikreemiä ja koristeet sokerimassaa.

Melko aidon näköistä hunajaa tuli kun värjäsin kimallegeeliä keltaiseksi.

Poutapilviä kakun reunoilla

Koristeet kuivumassa ja odottamassa kakun päälle pääsyä


Kuorrutin kakun hempeän vaaleansiniseksi värjätyllä marenkivoikreemillä. Sen päälle levitin hennosti sinne tänne valkoista pilviksi. Maan tein vaaleanruskealla kreemillä ja pensaisiin tuli vihreää. Pensaisiin jätin vähän pintakuviota veitsellä.

Tässä kuvassa näkyy myös alkuperäinen mallikuva.

Lopuksi koristeet pintaan. Pursotin vihreällä kreemillä puuhun vähän lehtiä. Mehiläispesästä valuva "hunaja" oli valkoista kimallegeeliä, jonka värjäsin keltaiseksi. Hyvin toimi tässä yhteydessä.


Tämä kakku oli oikein mukava tehdä ja lopputulos miellytti sekä omaa että kakun saajan silmää.

Onnea päivänsankarille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti