lauantai 19. tammikuuta 2019

Kissa & hiiri -kakku


Kun leipuri on paikalla, hiiret ja kissat pomppivat kakulle...

Tämä kakku oli siitä hauska projekti että kun se oli menossa 1v synttäreille, sen toivottiin olevan mahdollisimman vähäsokerinen ja luomu, jotta päivänsankarikin voisi sitä popsia. Otin haasteen vastaan ja yritin minimoida sokerin mausta tinkimättä.

Kumpi pelkää kumpaa?

Sokerikakkupohjasta vähensin sokeria niin paljon kuin uskalsin. Oisko ollut 50% vähennystä. Munat tulivat vanhempieni kotikanalasta. Makeuden täytteisiin toivat äitini keittelemät ihanat hillot. Oman pihan päärynöistä, vadelmista ja naapurin omenoista valmistettuina. Vadelmahilloon sekoitin raikastukseksi pakastevadelmia. Päärynähillon joukkoon haudutin luomupäärynäpaloja inkivääri-omenamehuliemessä. Omenahillokerros sai seurakseen luomubanaanisiivuja. Joka väliin tuli myös sokeroimatonta vaniljalla maustettua kerman ja rahkan seosta. Pinnalla on vaahdotettua vispikermaa sahramilla värjättynä. Maitotuotteet ostin myös luomuna. Kakusta tuli täytekakuksi tunnistettavan makea, mutta selvästi paljon vähäsokerisempi kuin yleensä. Kaikki aineet eivät olleet täysin luomua, mutta suuri osa oli ainakin lähituotettua tai itse kasvatettua, kerättyä ja tehtyä.



Sokeri ladattiinkin sitten koristeisiin kun päälle toivottiin sokerimassasta iso hiiri ja pieni kissa. Tällaiset niistä tuli. Simppelit ja söpöt.




Yllä näkyy juustokimpaleeksi muotoilemani kakun rakenne.Leivoin pyöreän 25cm halkaisijan kakun ja täytin sen samaan vuokaan. Koristelupäivänä leikkasin siitä viistosti sivuista palat pois. Näistä paloista muotoilin juustokimpaleelle lisää pituutta. Vaaleankeltaisella kermakuorrutteella sain tehtyä kimpaleesta juuston näköisen. Palettiveitsellä kaivelin reikäjuustomaisia koloja kerman pintaan. Sitten vain kaverukset kakun päälle ja juhlat saivat alkaa! :)

Juusto on vähän kuin pöydällä kun valitsin tarjottimen missä on pöytäliinamainen kuvio! :D


Onnea päivänsankarille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti