lauantai 26. tammikuuta 2019

Kukkakori -voileipäkakku


Viime kesänä sain tehdä eräälle ihastuttavalle ihmiselle voileipäkakun. Hänellä on keliakia ja sen vuoksi hän ei ollut saanut kunnon voileipäkakkua pitkään aikaan. Tämän kakun tein hänen ostamastaan gluteenittomasta vuokaleivästä ja täytteeksi laitoin kinkku-sinappikurkkusalaatti-paprikatäytettä. Täytteen ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Kostutukseen käytin maitoa, enkä lihalientä kuten yleensä, koska lihaliemikuutioissa on usein gluteenia. Kasasin kakun pyöreään kakkuvuokaan.


Kakun kuorrutus on vaahdotetun vispikerman ja maustamattoman tuorejuuston seosta. Maustoin sitä suolalla ja valkopippurilla. Reunan pursotus on tehty koripunostyllalla pursottamalla. Päälle kasasin kukka-asetelman salaatinlehdistä, paprikapaloista, kurkkuruusuista, porkkanasiivuista ja kirsikkatomaateista. Viimeistelyksi laitoin basilikan lehtiä ja ruohosipulia.


Oli ihan mahtavaa että kakun saaja tykkäsi sekä ulkonäöstä, että mausta. :) Minustakin tästä tuli kivan värikäs ja erilainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti