lauantai 9. tammikuuta 2021

Puimurikakku


 

Syksyllä oli sekä nuorimman että vanhimman veljenpoikani syntymäpäivät. Nuorempi toivoi syntymäpäiväkakukseen puimurikakkua. :) Itsekin peltojen keskellä kasvaneena koen että puimuri on melko vaikuttava kapistus. Valtava, kovaääninen, erikoinen ja ei mikään ihan jokapäiväinen näky. Puintia oli hauska seurata pellon laidalla. Nykypäivän puimurit taitavat olla jo melkoisia superälykkäitä hi-tech koneita.

Kakkuna oli perus sokerikakkupohja ja täytteenä kermaista vaniljarahkatäytettä ja mansikkaa. Kuorrutteeksi tein sveitsiläisen marenkivoikreemin. Kreemistä pursotin pienellä pyöreällä tyllalla reunoille vehnäntähkiä ja pellon viljan tein ruohotyllalla.

Itse puimurin muovailin sokerimassasta. Kelan (vai mikä tuo pyörivä osa nyt nimeltään onkaan) tein hammastikuista, Jotka maalasin hopeisella elintarvikevärillä.

Kakun reunalle halusin aurinkoista "Elovena-fiilistä" . Sellaista kun taivas on lempeän sininen, muutama kevyt pilvi lipuu taivaalla ja vehnän tähkät hohtavat kullankeltaisina. Myöhemmin ajattelin että tähän olisi sopinut ihan kivasti jonkinlaiset aidat pellon ympärille, mutta se ei tullut mieleen kakkua tehdessä.



Vanhempi veljeksistä toivoi synttärikakukseen mokkapaloja ja toteutin sen hänen nimikirjaimellaan koristeltuna. Koristelu on tehty pikeerillä mokkapalan pintaan. Aiempia pikeerikoristeltuja mokkapaloja näet alla olevista linkeistä.

Moottoripyörä- ja kaivinkonemokkapala

Perhosmokkapala

Voikukka -pitsimokkapala

Lintumokkapala 

Ja tässä kuvaa kahvipöydästä. Tarjolla oli myös herkullista voileipäkakkua ja suklaisia pikkuherkkuja.

 Oikein paljon onnea tätän murusille! :) <3

2 kommenttia:

  1. Muutamaan kertaan olenkin kirjoitellut että nämä sinun kakkusi ovat kyllä niiiiiiiiiiiin hienon näköisiä että!!! Koristelut ovat kyllä hienoja! Taidokkaita!!!

    Haastan sinut Hymy huuleen - haasteeseen

    http://rrimasa.blogspot.com/2021/03/hymy-huuleen-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, Kiitos!!! <3 :)

      Ja kiitos kivasta kommentista! Haaste vastaanotettu! :)

      Poista