torstai 7. tammikuuta 2021

KTM -polkupyöräkakku

 

 Veljenpoikani sai keväällä syntymäpäivälahjaksi upean uuden KTM -polkupyörän. Myöhemmin kun syntymäpäiviä juhlistettiin, hän toivoi kakkunsa aiheeksi kyseisen pyörän. Pyysin häntä lähettämään kuvia pyörästään malliksi. Mietin muutamankin hetken, miten osaisin toteuttaa polkupyörän kakun päälle, mutta lopulta ajatus löytyi ja lopputuloksesta tuli aika kiva. :)

 

Polkupyörän muovailin mustasta sokerimassasta. Ensin tein renkaat kuivumaan. Pinnoiksi laitoin raakaa spagettia, jotka maalasin hopeisella elintarvikevärillä. Kun renkaat olivat kuivahtaneet, tein pyörän rungon, satulan, polkimen ja ohjaustangon. Oranssista massasta muovailin yksityiskohtia, kuten heijastimet ja vaihteiden vaijerit vai mitkä nyt ovatkaan. :D

KTM -logojen maalaamiseen käytin oranssia pastaväriä, jota sekoitin valkoiseen elintarvikeväriin. Valkoinen väriaine teki oranssista peittävää ja sai maalaukset erottumaan mustasta hyvin. Ketjut tein hopean värisestä langasta. 

Kakkuna oli perus sokerilevykakkupohja ja täyte oli mansikkainen. Kuorrutus oli vaaleansiniseksi värjättyä kermavaahtoa. Tien polkupyörän alle tein murentamalla oreokeksejä ja muutaman sorajyväsen laitoin värjätystä raesokerista.



  

  

Kahvipöydässä kakkua leikattiin hauskasti joka puolelta polkupyörää tarkasti kierrelleen. :D Oli mahtavaa, että kakku oli päivänsankarille mieleinen sekä ulkonäöltä, että maulta.

Onnea tätän muruselle! :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti