perjantai 1. tammikuuta 2021

Kätyri -kakku

 
Tällaisen hauskan kakun sain väkertää viime kesänä pienelle Kätyrit -fanille. Myös Minions -nimellä nämä hassut hahmot tunnetaan. Ensin olin vähän epävarma siitä uskaltaisinko tehdä kolmiulotteisen hahmon, kun se tulisi olemaan kuitenkin melkolailla painovoimaa uhmaava. Onneksi uskalsin. Tästä kakku-Kätyristä tuli mielestäni aika ihana!


Silmät laseineen, suun, kädet, jalat ja hiukset muovailin sokerimassasta hyvissä ajoin kuivumaan, jotta ne pitäisivät muotonsa kakun päällä. Haalari on muovailtu sokerimassasta kakun päälle suoraan. Päivänkakkarat nappasin pihaltamme taloyhtiön kukkaistutuksesta (luvan kanssa tietenkin ;) ) ja kietaisin ne pakettiin kätyrin kainaloon. Pieni lahjapaketti sopi kivasti mukaan ja sen avulla sain Kätyrin käden oikealle korkeudelle.


 
Itse kakkuna oli mehevää kaakaolevykakkupohjaa ja täytteinä kolmea eri täytettä. Pätkismoussea, vaniljatäytettä pätkisganachella ja vaniljatäytettä pätkisrouheella. Toiveiden mukaisesti vaniljaa ja pätkistä. Tein kolme pientä kakkua ( 20cm, n. 18cm ja 16cm) ja kasasin ne päällekäin. Väliin laitoin kakkupahvia ja mehupillejä, sekä grillitikkuja tueksi. Ylintä kakkua muotoilin veitsellä vähän pyöreämmäksi. Kuorrutin kakun keltaiseksi värjätyllä Sveitsiläisellä marenkivoikreemillä. Sitten kiinnitin sokerimassayksityiskohdat paikoilleen.


Tukitikkujen avulla kukkakimppukin pysyi kivasti Minionin kainalossa. Muovikääreen sisälle laitoin kosteaa paperia niin kukat säilyivät parempina pidempään.

Tässä näkyy kakku ennen kuorrutusta. Olin vetänyt sen pinnan palettiveitsellä mahdollisimman tasaiseksi. Siksi se näyttää ehkä hiukan epäsiistiltä.

Sitten kreemi pintaan

Ja henkselihousut jalkaan...

Tässä näkyy ehkä vähän kakun mittasuhteesta. Se oli melko muhkea kakku.

 
Kun kakku oli valmis, laitoin sen etupenkille autoon, naama menosuuntaan tietenkin! :D Sitten lähdimme yhdessä ajelemaan juhliin. Kerrankin mulla oli tosi söpö avec. :D 
Päivänsankari piti kovasti kakusta ja se tuntui maistuvan sekä lapsille, että aikuisille. Näillä täytteillä voi tehdä kakkua toistekin!
 
Onnea päivänsankarille!




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti