torstai 19. lokakuuta 2017

Muumimamman ja Minionin 100v -kakku


SUOMI 100 - MINÄ EN!

Kesällä juhlittiin naapuripariskunnan yhteisiä 50v juhlia. Juhlat kestivät läpi viikonlopun ja ohjelmassa oli mm. rentoa mökkeilyä, lankojen värjäystä, kalastusta, musiikkia, eriskummallista pukeutumista ja hyvää ruokaa. 

Eriskummallinen pukeutuminen johtui pariskunnan toiveesta, joka kutsussa kuului näin: pukeudu niin että kaveriakin hävettää!
 Päivänsankareiden asugarderobiin kuului mm. keskiaikapukua, öljysheikin pukua, pussilakanasta tehty mekko, Uuno Turhapuro -outfit ja kasaridiskoon sopivaa kampetta. Minä mietin että jos kaveri pukeutuu pussilakanaan niin haluan jotain vastaavaa. Tempaisin kaapista pöytäliinan ja tein siihen keskelle reiän ja reikään resorista vyötärökaitaleen. Asustin hamosen riemunkirjavilla asusteilla. Toiseksi asuksi mulla oli keskiaikapuku ja kasaridiskoon olin valkannut ja ommellut neonväreissä hehkuvan kokonaisuuden.



Mutta sitten tähän kakkuun. Toiveeksi sain että ehdottomasti juustokakku ja raikas sellainen. Ei suklaata, tai muuta tuhtia. Juhlaan sopivaa koristetta toivottiin myös. Päivänsankarit haluttiin kesäpäivää viettämään laiturille niin että molempien harrastus näkyy. Ajattelin että myös molempien luonne saa näkyä ja siksipä laiturille ilmestyi neulova Muumimamma ja kalastava Minion. Hahmovalinnat meni kuulema sankareidenkin mielestä ihan nappiin. :)


Kakku on digestivepohjainen vadelma-mansikka & persikka-sitrusjuustokakku. Päällinen on siniseksi värjättyä, liivatteella hyydytettyä mansikkamehua. Kakun pinta on "järvi" johon Minionin ongen siima katoaa. Yhden kakun tein myös gluteenittomana semperin kola-kekseistä.


Koristeen runkona on tällainen pahvista tehty rakennelma. Päällystin sen sokerimassalla vehreäksi ruusukumpareeksi. Laituri on pala pahvia ruskealla sokerimassalla peitettynä. Puukuviot on tehty muotoilutyökaluilla. Koristeeseen tuli kaikenkaikkiaan paljon ei-syötäviä osia. Pahvia, hammastikkuja, puun oksa, rautalankaa, siimaa.... Eli tätä koristetta ei ole tarkoitettu syötäväksi!



Mallailua kakkuvuoan kanssa.

Miten päin hahmot?


Ja tässä kakut kahvipöydässä. Raikas ja kesäinen oli kyllä sekä ulkonäöltään että maultaan. Ei ollenkaan liian tuhti. Pinnan vesi olisi saanut vain näyttää vedeltä, eikä myös maistua siltä! :D Noh.. Kyllä sekin syötyä tuli.

Muutkin olivat loihtineet tarjottavia pöytään. :)

Valtavasti onnea Annie ja Heigo!

SUOMI 100 - TE ETTE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti