Tässä jokaisen vähänkään piintyneemmän suklaaholistin pieni, suloinen päiväuni.
Suklaakeksipohjan, suklaapilvikakun, suklaakuorrutuksen ja irtokarkkihyllyn antimien häikäilemätön liitto. Taatusti suklaista!
Suklaakeksipohjan, suklaapilvikakun, suklaakuorrutuksen ja irtokarkkihyllyn antimien häikäilemätön liitto. Taatusti suklaista!
18cm kakku
Pohja:
1pkt suklaahoukutus -keksejä (200g)
n. vajaa 50g voita
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla (ja kakkunauhalla) suojatun vuoan pohjalle.
Täyte:
2 kananmunan valkuaista
2,5dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
70g tummaa suklaata
70g maitosuklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3rkl vettä
3 liivatelehteä
Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi
vaahdoksi. Vaahdota sen jälkeen kerma. Vatkaimia ei tarvitse pestä
välillä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat yhteen. Anna jäähtyä hiukan.
Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Kuumenna vesi
kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi
tuorejuustosekseen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon suklaasula ja sekoita
hyvin. Lisää puolet kermavaahdosta ja vatkaa sähkövatkaimella
tasaiseksi. Lisää loput kermasta mutta sekoita nyt vain kevyesti
nostellen nuolijalla. Kun kerma on seonnut suurinpiirtein, lisää
valkuaisvaahto. Taas nostele niin että saat kuohkeuden säilymään. Ei
kannata hätäillä. Seos tasoittuu kyllä kun vain malttaa hissuksiin
käännellä nuolijalla pitkään. Kaada vuokaan pohjan päälle. Levittymistä ihan
reunoille saakka kannattaa auttaa lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia.
Kuorrute:
65g tummaa suklaata
0,5dl kermaa
Palottele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon suklaa. Hämmentele niin kauan että suklaa sulaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Kaada kakun päälle. Ohjaa reunoilta valumaan alas drip-cake -tyyliin. Koristele kaakku suklailla syntisen hyväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti