sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Suklaakoomakakku



Tässä jokaisen vähänkään piintyneemmän suklaaholistin pieni, suloinen päiväuni. 
Suklaakeksipohjan, suklaapilvikakun, suklaakuorrutuksen ja irtokarkkihyllyn antimien häikäilemätön liitto. Taatusti suklaista!


18cm kakku
Pohja:

1pkt suklaahoukutus -keksejä (200g)
n. vajaa 50g voita

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla (ja kakkunauhalla) suojatun vuoan pohjalle.

Täyte:

2 kananmunan valkuaista

2,5dl vispikermaa

200g tuorejuustoa

70g tummaa suklaata

70g maitosuklaata

0,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3rkl vettä

3 liivatelehteä


Vaahdota kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sen jälkeen kerma. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat yhteen. Anna jäähtyä hiukan. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi tuorejuustosekseen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon suklaasula ja sekoita hyvin. Lisää puolet kermavaahdosta ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää loput kermasta mutta sekoita nyt vain kevyesti nostellen nuolijalla. Kun kerma on seonnut suurinpiirtein, lisää valkuaisvaahto. Taas nostele niin että saat kuohkeuden säilymään. Ei kannata hätäillä. Seos tasoittuu kyllä kun vain malttaa hissuksiin käännellä nuolijalla pitkään. Kaada vuokaan pohjan päälle. Levittymistä ihan reunoille saakka kannattaa auttaa lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia.


Kuorrute:

65g tummaa suklaata
0,5dl kermaa

Palottele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon suklaa. Hämmentele niin kauan että suklaa sulaa tasaiseksi kuorrutteeksi. Kaada kakun päälle. Ohjaa reunoilta valumaan alas drip-cake -tyyliin. Koristele kaakku suklailla syntisen hyväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti