sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Sophie la Girafe -kakku



Sain muutama viikko sitten tehdä sellaisen kakun, jonka aiheesta mulla ei ollut etukäteen kovin paljoa hajuakaan. Yksivuotiaalle prinsessalle toivottiin kakun päälle hänen suosikkihahmonsa Sophie la Girafe. Sophie on ranskalainen klassikkolelu, tarkemmin purulelu. Tutustuin sen taustatietoihin ja selvisi että niitä myydään Ranskassa suunnilleen sama määrä kuin on maan vuosittainen syntyvyys. Eli siellä ihan joka tenavalla on tuollainen. Ehkä vähän kuin Ainu-pupu meillä, mutta vieläkin kuuluisampi. 

Sophie la Girafe on jo lähes 50 vuotta valmistuksessa ollut, luonnonkumista käsityönä valmistettu, elintarvikepohjaisilla väreillä maalattu kirahvin mallinen lelu, eikä se sisällä haitallisia kemikaaleja. Sitä sanotaan jopa luomuleluksi. Se vinkuu puristettaessa ja siitä saa hyvän otteen pienillä käsillä. Sitä on ilmeisen ihana jyrsiä, koska näyttäisi siltä että noin 50 miljoonaa lasta kautta maailman on aivan koukussa siihen. :D


 Tosiaan tähän kakkuun oli toiveena kaksiulotteinen Sophie, numero 1 ja paikka kynttilälle. Värimaailman sain valita vapaasti. Valitsin perusvarmat pastellisävyt, joskin tuo vähän kirkkaampi keltainen tuossa ykkösessä rikkoo sopivasti hempeitä sävyjä.


Kakkuna on 7 munan 26cm sokerikakkupohja. Täytteenä valkosuklaatäyte, sekä kolmea eri marjaa, mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa. Kuorrutus on marenkivoikreemiä ja Sophie-koriste sokerimassaa.

Pohja:

7 munaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti vatkaten taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (mä käytän muutes mannaryynejä!) vuokaan. Paista 180 asteessa n. tunti. Testaa kypsyys tikulla! Anna jäähtyä, kumoa ja anna olla vuoan suojassa yön yli. Leikkaa seuraavana päivänä neljään osaan.

Täyte:

6dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
300g valkosuklaata
Vaniljajauhetta tai -sokeria

Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto ja lisää siihen suklaa ja vanilja hyvin sekoittaen. Nostele joukkoon kerma.

Marjatäytteeksi sekoita marjoja ja hilloa näin: n. 3dl mustikkahilloa + 2,5dl pakastemustikoita. 3dl vadelmahilloa ja 3dl pakastevadelmia. 15-20 sulatettua pakastemansikkaa survottuna + n. 2dl mansikkahilloa. Määrät on hyvin suuntaa antavia!

Kasaa kakku takaisin vuokaan, jossa paistoit sen. Levitä ensimmäiselle pohjalle ensin marjaseosta ja sitten kolmasosa valkosuklaatäytteestä. Toista joka kerros samoin, marjaa vain vaihtaen. Päälimmäiseksi tulevaa kakkupohjaa kannattaa hiukan kostuttaa mehulla. Paketoi vuoka kakkuineen kelmuun ja anna olla yötä jääkaapissa tasaisen painon, esim. lautasen alla. Seuraavana päivänä kumoa, kuorruta ja koristele.



Tein Sophien kakkukuvun alle hyvissä ajoin odottamaan kakun päälle pääsyä.

Tässä kakku sisältä. Tämä valkosuklaa-marjakakku on yksi suosikeistani!


Valtavasti onnea 1 vuotiaalle!! :)

On ehkä mahdollista että jos joskus tulee jotain vauvalahjantarvetta niin voisin ehkä harkita tällasen Sophien hankintaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti