perjantai 6. lokakuuta 2017

Puutarhurin kakku


Alkukesästä sain aivan hykerryttävän ihanan tilauksen kun työkaverini tilasi tyttärensä valmistujaisjuhliin uuteen ammattiin sopivan kakun. Puutarha-aiheinen kakku tuoreelle puutarhurille! Keskustelimme että ehkäpä kottikärryt, multaa, kastelukannu ja ehkä kukkiakin. No sitten sain tietää että puutarhalinja oli ollut kivirakennuspainotteinen ja siitä sain idean tehdä sokerimassasta pihakivetystä, muuria jne.. Olin niin innoissani saamastani visiosta.


Kakku kätki sisälleen kaakaopohjan, suklaatäytettä ja kinuski-daimtäytettä. Vastaava kakku TÄÄLLÄ

Kasasin kakun vuokaan ensin ihan normaalisti ja jääkaappiin yön yli. Kun olin aamulla kumonnut sen, tein vielä ylimmäksi kerrokseksi puolet kakun pinnasta peittävän korokkeen, "yläpihan".
Sitten kuorrutin kakun vihreäksi värjätyllä marenkivoikreemillä. Kreemin resepti TÄÄLLÄ. Ruskeaa kreemiä sain kun sekoitin joukkoon kaakaojauhetta.

Yläpiha ja alapiha. Yläpiha piti ankkuroida hammastikuilla paikoilleen.

Ensimmäisiä pihakivetyksiä paikalleen..

Sitten nurmi, kukkapenkit ja pihahiekoitus.




Kaikki muovaillut jutut ovat sokerimassaa. Kivien rosoista pintaa sai jäljiteltyä pehmeään massaan rypistetyllä foliolla painamalla.

Pihahiekoitus on ruskealla ja mustalla pastavärillä useaan eri sävyyn värjättyä raesokeria. 

Maalaukset multapusseissa on tehty pastavärillä.

Lammikon pinta on sinistä marenkivoikreemiä ja vaaleansinistä kimaltavaa koristegeeliä.

Koristekate yläpihan kukkapenkissä on ruskealla pastavärillä värjättyjä kookoshiutaleita. Penkin "kukkaset" ovat varhain aamulla kaverin pihasta pöllittyjä mintun oksia.



Ja sitten annan vaan kuvien puhua puolestaan, miten kivaa tän tekeminen oli! :)











Kakku oli juhlakalulle mieleinen. Siitä tuli väärän vuokavalinnan seurauksena vähän isompi kuin piti, mutta sitten sitä riittikin niin että minutkin kutsuttiin iltaa istumaan ja pitämään hauskaa. Ja hauskaa oli! :D

ONNEA UUDELLE PUUTARHURILLE! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti