tiistai 26. syyskuuta 2017

Sinivalkoinen hääkakku




Keväällä siskoni meni miehensä kanssa naimisiin kotikylämme kirkossa. Kirkossa olivat vain he, heidän kolme lastaan, pappi, kanttori ja suntio. Häät olivat "peittelemätön" salaisuus. Vanhempamme ja muu perhe/suku ei kaiketi tiennyt mitään koko jutusta. Minä tiesin, koska siskoni tarvitsi jonkinlaisen kaason apua ja hän halusi pienen kakun, jolla juhlistaa tapahtumaa kirkon jälkeen ja tarjota puulla päähän lyödyille vanhuksille ällistelykahveet. Isommat hääkahvit järjestettiin myöhemmin kesällä lähimmälle suvulle ja tuttaville.


Siskoni häämekko oli kaunis polvipituinen tummansininen pitsimekko. Kakun ulkonäköön toivottiin sinistä ja valkoista. Sinisen nappasin mekon sävymaailmasta.


Kakku on normaali sokerikakku, täytteenään vadelmaa ja daimia. Kuorrutus on sinisellä ja mustalla värjättyä marenkivoikreemiä. Kuorrutukseen liittyy hupaisia hetkiä ja ikimuistoista paskahuumoria, koska se äärimmilleen elintarvikeväriä tungettuna aiheutti ihmiselimistöön jännittäviä lieveilmiöitä. Mun piti laittaa pastaväriä ihan hirveän paljon, jotta sain oikean värin aikaan. No se vaikutti niin että kaikilla kakkua syöneillä hampaat, kieli ja ikenet hohtivat kirkkaansinisinä. Parin päivän kuluttua vessoissa koettiin kauhunhetkiä kun yksi sai aikaan vihreän tuotoksen, toinen sinimustan ja kolmas turkoosin! Kesti hetki tajuta mistä se johtui. :D



Kukat ja pienet helmet kakun päällä ovat valkoista sokerimassaa. Ne on koristeltu syötävällä kimallepulverilla ja glitterillä. Isot helmet kakun reunoilla ovat valkoisia ranskanpastilleja helmiäisspraylla suihkutettuna.


Kakku kahvipöydässä

Kakun sisus näytti tältä

 Kakun päälle valmistelemistani kukkasista lensi idea asustekukkasiin. Valkoisesta satiinista ja helmistä syntyi ihan näpsäkät koristukset. Siskolleni hiuksiin, sulhaselle rintapielukseen ja heidän tyttärelleen hiuspantaan. Kaksi poikaa saivat samasta kankaasta James Bond -rusetit kaulaan.

Kukka ja simppeli lettikampaus



Kirpun hiuksissa ei olisi pinnit pysyneet, joten panta oli ainoa oikea vaihtoehto. :)


Siskoni pyysi myös tekemään jonkinlaiset mekkoon designatut korut. Tein linkkitekniikalla korvakorut ja rannekorun. Rannekoruun löytyi kolme strasseilla koristettua jakajaa. Ne saivat seurakseen sinisiä ja hopeisia helmiä, sekä kalotteja. Tässä vaiheessa tuli myös hääasun "jotain vanhaa". Rannekorun lukon olen ostanut mooonta vuotta sitten kirppikseltä ja se oli jo silloin aika antiikkinen, mutta hieno. :)

Hieno, vanha korulukko

"Galaksihelmiä"
 Mun suosikkihelmiin kuuluu nää tummansiniset kimaltavat "galaksihelmet". En tiedä mitä ne oikeasti ovat, mutta epäilykseni on synteettinen, sininen kultavirta -korukivi. Korjatkaa jos olen väärässä.


Tässä korvakoru. Sama tekniikka, samoja helmiä...

Kesän hääkaffetuksesta tarjoiluineen juttua joskus...

ONNEA HEILLE! :)

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunista.... <3 Korut ovat todella kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne oli ilo tehdäkin kun tiesi niiden pääsevän arvokkaaseen käyttöön! :)

      Poista