sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Pieni pala kakkuja..

Tässä kuvia ja tarinaa muutamasta tämän vuoden puolella tehdystä kakusta. On ollut olevinaan niin paljon kiirettä että tosi moni kakku on jäänyt päivittämättä blogiin. Täytteet ja tarkemmat tiedot ovat ehkä jo päässeet unohtumaan, mutta onneksi kuvat ovat säilyneet! :)

Buzz Lightyear -kakku

Tällainen kakku tuli kun kaksi toivetta, Frozen -elokuvan talvinen maailma ja Toy Story elokuvasta tuttu Buzz Lightyear lyöttäytyivät yhteen. Buzz on muovailtu sokerimassasta youtubesta bongatun videon ohjeiden mukaan. Kakun makumaailmaan tavoittelin key lime pie -fiilistä käyttäen täytteissä mm. limettiä, vaniljaa, mascarponea ja kondensoitua maitoa. Kakun kuorrutteena oli marenkivoikreemi.


 
  Kuuset tein pursottamalla marenkimassaa kuusen muotoon ja sitten paistoin uunissa. Kuuset seisovat pystyssä hammastikkujen avulla. Lumihiutaleita tein sokerimassasta ja viimeistelin ne ja kakun pinnan syötävällä glitterillä. Juhlahetkellä kakun päälle pääsi myös pieni muovinen Frozenin Elsa.


 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

Pirteän värikäs drip-överikakku 

...oli erään syntymäpäiväsankarin toive. Sain siihen oikeastaan aika vapaat kädet, mutta sen toivottiin olevan jollainlailla tyttömäinen. Kuvat eivät tee oikeutta kakun väreille, koska valaistus oli niin surkea sinä hämäränä iltapäivänä kun kakkua kuvailin.


  

Kakku oli marjainen suklaakakku ja koristeena oli suklaasta drip-valutukset, pari oikeaa neilikkaa, sokerimassakukkia ja -perhosia, sekä pastellisävyisiä marenkitikkareita.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Mansikka -kermakakku
 Tämä kakku oli visioni perinteisestä mansikkakermakakusta. Kakun välissä oli kermarahkaa ja mansikkaa. Pursotukset ja reuna vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispikermaa. Kakun pinnalle asettelin mansikoita, jotka sivelin hyytelösokeriliemellä kiiltäviksi. Kukat ja nimikyltti olivat sokerimassaa.




 ------------------------------------------------------------------------------------------------


Ryhmä Hau Vainu -kakku


 
Tällaisen kakun pääsin tekemään eräälle pienelle Ryhmä Hau -fanille. Hänen suosikkihahmonsa on Vainu. Vainun muovailin sokerimassasta youtubevideon avustuksella. Se oli melko haastava, mutta ohjeiden mukaan vaihe vaiheelta se onnistui lopulta. Ja ihan tunnistettavana vieläpä! :D

Kakun makumaailmaan tuli marjoja ja vaniljaa. Kakkupohjana oli sokerikakkupohja. Kuorrutteeksi tein marenkivoikreemin. Tassunjäljet ja koriste olivat sokerimassaa ja Ryhmä Hau -kyltin askartelin kartongista.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frozen Olaf -kakku

 
Frozen on hyvin suosittu koko perheen animaatio ja se on päässyt myös monen tekemäni kakun aiheeksi. Niin myös tälläkin kertaa kun toiveena oli frozen 2 -elokuvan henkeä ja värejä, sekä päivänsankarin suosikkihahmo, lumiukko Olaf.

 
Frozen 2 elokuvassa on syksyisempi fiilis kuin ensimmäisessä osassa. Siksi movailin Olafin ympärille tuulessa lentelevien lehtien pyörteen. Kakun marenkivoikreemikuorrutteen värjäsin pastellin siniseksi ja vaaleanpunaiseksi. Olafin movailussa oli taas suuri apu netistä löytyneillä ohjeilla!




Mielestäni kakku onnistui ihan kivasti, siihen nähden etten hirveästi vielä tuntenut frozen 2 -maailmaa..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auringonkukkakakku

Tämä pirteä auringonkukkakakku lähti syntymäpäivälahjaksi eräälle pienelle typykälle. Kakkutoive oli että jotain syksyyn liittyvää ja tytölle sopivaa, mutta ei liian hempeetä. Kakun koristelu on bongattu Kinuskikissan sivuilta.


 
Kukan terälehdet ovat vinottain leikattuja vaahtokarkkeja, joiden tahmean leikkauspinnan painoin keltaiseen värisokeriin. Ruskea kukan keskiö on kaakaojauhoissa pyöriteltyjä vaahtokarkkeja. Keltaista värisokeria saa leivontakaupan purkista valmiina tai tekemällä itse kun sekoittaa keltaista elintarvikeväriä pieneen tippaan vettä ja laittaa sen tavallisen sokerin kanssa minigrip-pussiin ja ravistelee värin tasaiseksi. Värjätty sokeri levitetään leivinpaperille kuivumaan ja kuivuttuaan se on valmista käytettäväksi.


Kakun reunat päällystin maraboun tikkukekseillä. Koristenauha ankkuroi keksit paikoilleen.

Kakun täytteenä oli vaniljaista kermarahkatäytettä. Sen kanssa laitoin mansikkaa, vadelmaa ja omenaa. Yleensä laitan kakun väliin hillon ja pakastemarjojen sekoitusta. Näin tulee raikas ja hyvä maku. Kakkupohjana oli kaksi sokerilevykakkupohjaa, josta leikkasin vuokaan sopivat ympyrät ja keskikerrokset kasasin lopuista paloista palapelinä.


Tähän kakkuun testasin minulle uutta kuorrutusta. Todella usein teen kakkujen päälle marenkivoikreemin, johon tarvitaan valkuaisia. Keltuaiset meinaavat jäädä aina ilman käyttöä. Olin kuitenkin joskus bongannut Koko Suomi Leipoo -kirjassa Liisa Westerbergin kuorrutereseptin, jolla saisi keltuaiset hyödynnettyä. Yhdestä toisesta kakusta oli sopivasti jäänyt keltuaisia yli, joten nyt pääsin testaamaan tätä ohjetta. Minä lisäsin kuorrutteeseen kaakaojauhetta, jotta sain siitä suklaista ja ruskeaa. Jos joskus teen vielä tätä kuorrutetta uudelleen, täytyy laittaa siitä vaikka ohjetta tännekin.



1 kommentti: