lauantai 9. maaliskuuta 2019

Batmanin suklaa-lakritsijuustokakku


Siskoni kahdella vanhimmalla lapsella oli syntymäpäivät viime kuussa. Toinen täytti 6v ja toinen 5v. Synttärikekkereille olin saanut lapsilta kakkutilauksen. Toiselle Batman ja toiselle Keiju-Barbie. Olen yleensä tehnyt niin että toinen saa juustokakun ja toinen täytekakun. Tänä vuonna makutoiveet jakautuivat lakritsisuklaaseen ja marjoihin. Marjat päätyivät barbitäytekakkuun ja lakritsisuklaa tähän Batman-juustokakkuun. Kakku oli yllättävän hyvä! Varmasti teen toistekin tätä.


Pohjana kakussa on dominomurskasta, loontoon rae-suklaasta ja voista tehty keksipohja. Täytettä tuli kaksi kerrosta. Suklaamoussemainen kerros alle ja hopeatoffeetäyte päälle. Väliin jätin lontoon rae -suklaarouhetta ja suklaakuorrutteisia lakupaloja. "Gothamcityn", Batmanlogon ja itse Batmanin muovailin sokerimassasta.

Ja nimenomaan LEGO-Batman! :D

Pohja

SUKLAA - LAKRITSIJUUSTOKAKKU

HUOM! Tee hopetoffeetäytteen kastike jo leipomista edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla!


POHJA:

2 pötköä dominokeksejä
80g voita
n. 1/3 levyä Fazer lontoon rae -suklaata

Pingota n.25cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suojaa reunat esim. reunakalvolla. Poista noin kolmasosasta dominoista täyte, ettei pohjasta tule liian makeaa. Murskaa keksit ja sekoita murskaan sulatettu voi ja rouhittu suklaa. Levitä seos vuoan pohjalle ja tasoita kevyesti painaen. Laita kylmään jähmettymään.

SUKLAATÄYTE:

2 kananmunan valkuaista

2,5 dl vispikermaa

200g tuorejuustoa

70g tummaa suklaata

70g maitosuklaata

n. 0,5 dl sokeria

1tl vaniljasokeria

0,25dl vettä

3 liivatelehteä

Loput lontoon rae -suklaasta 
1 - 1,5pss suklaakuorrutteisia lakritsipaloja (esim. Fazer)



Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota sen jälkeen kerma. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat yhteen. Anna jäähtyä hiukan. 
Yhdistä kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi tuorejuustosekseen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon suklaasula ja sekoita hyvin. Lisää puolet kermavaahdosta ja vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi. Lisää loput kermasta mutta sekoita nyt vain kevyesti nostellen nuolijalla. Kun kerma on seonnut suurinpiirtein, lisää valkuaisvaahto. Taas nostele niin että saat kuohkeuden säilymään. Ei kannata hätäillä. Seos tasoittuu kyllä kun vain malttaa hissuksiin käännellä nuolijalla. 
Kaada suklaatäyte vuokaan pohjan päälle. Levittymistä ihan reunoille saakka kannattaa auttaa lusikalla. Rouhi lontoon rae -suklaa ja ripottele täytteen päälle. Jaa suklaakuorrutteiset lakritsipalat tasaisesti täytteen päälle ja painele niitä hiukan täytteeseen. Minä käytin fazerin suklaalakuja ja ne olivat niin isoja että puolitin ne. Nosta kakku kylmään jähmettymään.

HOPEATOFFEETÄYTE:

6 hopeatoffeepatukkaa
1,5dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 liivatelehteä
1/4dl vettä
2dl vispikermaa

Pilko hopetoffeet kuohukerman joukkoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele kunnes kaikki hopeatoffee on sulanut. Laita kastike jääkaappiin mielellään yön yli, jotta se on ihan kylmää.

Vaahdota vispikerma ja jätä odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota hopeatoffeekastike kulhossa ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti vatkaten. Viimeiseksi nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja nosta kakku kylmään jähmettymään mieluusti yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjolle. 

Jos muovailet kakun päälle sokerimassakoristeita, aseta ne paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Täytteen liivate alkaa sulattaa sokerimassaa välittömästi. Jos koristeet on vain laitettava hyvissä ajoin kakulle, levitä kakun pintaan kerros kermavaahtoa "eristeeksi", tai pursota kermasta pieniä ruusukkeita, joiden päälle asettelet koristeet. Säilytä sokerimassakoristein koristeltuja kakkuja ehdottomasti ilman kakkukupua!

Lakritsisuklaata kakun väliin

Talot seisovat pystyssä grillitikkujen ja mehupillien tukemana

Poika piti oman makunsa mukaan tehdystä kakusta ja niin pidin minäkin. Olin aluksi epäileväinen että tulisiko tästä yhdistelmästä liian tuhti, makea tai tylsä, mutta siitä tulikin tosi herkullinen. Ja välistä löytyneet pienet lakuyllätykset olivat hauskoja ja toivat purutuntumaa kakkuun.


Suolaisena tarjottavana oli Tupperware-cornettimuoteilla tehtyjä voitaikinatuutteja. Niiden täytteeksi tein kinkku-paprikatäytettä ja lämminsavulohitäytettä. Salaattia, paprikaa ja kurkkua sai jokainen lisätä tuuttiinsa mielensä mukaan. 

Ja voin sanoa että noin monen tuutin väkertäminen ja paistaminen kiireellä ennenkuin vieraat tulevat, oli melkoinen maraton! Kädet kävivät kuin kärpänpyytäjällä kun pyöritin taikinasuikaleita muotin päälle. Lisää näistä muoteista voit lukea TÄÄLLÄ.




Siskoni teki myös herkullista pitsaa. Kinkku ja tonnikalaversioina. Ne menivät kuin kuumille kiville!

Keijuprinsessa ja Batman
Tässä vielä molemmat kakut. KeijuBarbikakusta on tulossa juttu myöhemmin!


OIKEIN PALJON ONNEA PÄIVÄNSANKARILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti