sunnuntai 19. elokuuta 2018

Linnunpönttö -kakku


Tämä kakku on yksi hulluimmista ja hauskimmista asioista, joita keittiöstäni on syömäkelpoisena poistunut. Tämä kakku on ystäväni luottamuksenosoitus. Hän uskalsi pyytää jotain näin hullua, koska uskoi ja luotti minun osaavan. :) <3 Ja minä puolen minuutin kylmänhikisen miettimisen jälkeen vastasin nielaisten että "joo, onnistuu", tietämättä yhtään että onnistuuko se oikeasti! :D Kakkua hakiessaan kaverini lausui sanat "mä niin tiesin että sä osaat!" En unohda sitä koskaan! :) <3



 Kakku tuli syntymäpäiväkakuksi intohimoiselle linnunpönttöjen väkertäjälle. Toivomuksena oli että juuri tällainen pyöreään koivupölkkyyn tehty pönttö olisi se ainoa oikea.


Kakku on kasattu kolmesta pienestä kakusta. Pohjina on tavallinen sokerikakkupohja. Alin kakku on kooltaan 18cm, ylin 15cm ja keskimmäinen siltä väliltä. Täytteenä on vaniljarahkakermaa ja marjoja. Yhdessä välissä mustikkaa, toisessa vadelmaa ja kolmannessa mansikkaa. 


Kakun kuorrute on sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Koivun rungon kuviointiin käytin samaa kreemiä kolmeen eri harmaan sävyyn värjättynä. Sipaisin ensin vaaleinta sävyä sinne tänne. Sen päälle vähän tummempaa ja viimeiseksi tumminta. Pinta muistutti ainakin livenä ihan mukavasti koivua.



 Katto on muromassaa ruskealla sokerimassalla päällystettynä. "Reikä" on pyöreä sokerimassalätkä jonka reunat maalasin hopealla elintarvikevärillä ja keskustan mustalla. Ruuvit ovat samaa massaa. Pieni pallero ja siihen painoin painaumat ristiin. Istumaorsi on paperinen mehupilli.


Kakkuun tuli melkoinen kasa tukitikkuja ja kakkujen väliin kakkupahvia. Tukitikkuina käytin mehupillejä, grillitikkuja ja koko kakun mittaista sähköputkenpätkää. Ajattelin että kakkua on kammottava leikata, koska tikkuja ja tukia kulki ristiinrastiin, mutta kakku oli kuulema ihan helppo ja näppärä leikata.

Katon kuvioin sokerimassatyökaluilla puun näköiseksi.

Muutama kuva on myös kakun tekovaiheesta:
Sokerikakut odottamassa täyttöä.


Tässä kakkuun tuli mukaan kelmulla päällystetty sähköputki. Olin pessyt sen ja varmuuden vuoksi päällystänyt kelmulla. Tein pitkällä veitsellä putkelle vähän reikää ja sitten painoin sen kaikkien kakkujen läpi. Kakkupahveihin olin leikannut keskelle reiän, niin niistäkin pääsin hyvin läpi.

Siinä se putki nyt töröttää ja kakku oli heti paljon tukevampi.

Sitten kreemiä pintaan. Kerrankin sai jättää pinnan reilusti epätasaiseksi!

Ja tässä ensimmäiset harmaat

...sitten loputkin.


Ja onneksi mulla oli tämä lintutarjotinkin! Just kuin nenä päähän!


Valmis!

Tätä kakkua oli ihana tehdä. Se oli niin erikoinen! Kakku ei ollut periaatteessa kovin vaikea. Pikemminkin jännittävä. Niin jännittävä että olin unohtanut hengittää kunnolla koristelun aikana ja illalla päätä särki aivan hirveästi. Mutta se oli sen arvoista! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti