sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Lego-keksit


Siskon kahdella lapsella on synttärit näin helmikuussa. Molemmat ovat aivan hulluna legoihin. Ensin ajattelin että tekisin heille legokakun, mutta toivomukset kääntyivät lopulta eri suuntaan. Legoaiheisia juttuja kuitenkin tutkiessani, silmiini osuivat legokeksit. Näitä oli tehtävä!

Näpertelyä näma vaativat, mutta vaivannäkö palkitaan!

TAIKINA:

200g voita
2,25dl fariinisokeria
0,5dl siirappia
2 pientä munaa
4dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
1,5tl soodaa tai leivinjauhetta
1tl inkivääriä
2tlvaniljasokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon voi ja siirappi.  Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Anna taikinan vetäytyä muutama tunti tai yön yli. Kauli levyksi ja leikkaa levystä pitsapyörällä pieniä suorakaiteita ja neliöitä. Nosta pellille ja paista 200 asteisessa uunissa n. 5-8 min, tai kunnes ovat kypsän näköisiä ja oloisia. Anna jäähtyä.

TÄYTE

Suklaata (ehkä 200-300g)
Tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita joukkoon tomusokeria, niin että saat sopivasti levitettävän töhnän. Täytä keksit. Etsi kekseistä aina mahdollisimman saman kokoinen kansi ja pohja. Anna jähmettyä.

KUORRUTE

1 kananmunan valkuainen
n. 1,5dl tomusokeria
pastaväreja
Mini Smartiesseja (esim. Lidlistä)

Tee smartiesseille värikoordinointi. Mun pussissa enemmistöä edusti oranssi ja vihreitä sai ihan etsimällä etsiä. Pikeeri valmistetaan niin että valkuainen vaahdotetaan kevyesti. Joukkoon lisätään tomusokeri ja vatkaamista jatketaan 3-4min. Kuohkea seos värjätään pastaväreillä. Kannattaa värjätä yksi väri kerrallaan pikkukipossa ja suojella loppu pikeeri kuivumiselta. Pikeerin voi levittää keksin päälle esim. voiveitsellä ja kun pikeeri on vielä märkää, siihen painetaan smartiesrakeita legojen "nupeiksi". Keksien annetaan kuivua.



Ja näin hienon tarjoiluastian siskoni näpersi kekseille ja vähän muullekin. Kivan värikästä! :)


2 kommenttia: