sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kullatut ruusukakut


 Ai miten ihana toimeksianto! Multa pyydettiin kahta kakkua, joissa tärkeimmät elementit olisivat ehdottomasti korkeus, kullan väri, vaaleanvihreä väri ja valkoinen ruusu. Makuun toivottiin suklaata ja vadelmaa.



En ole ikinä tehnyt tällaista korkeaa ja kapeaa kakkua, mutta ajatellut kyllä että pitäisi joskus kokeilla. Toinen kakku on 15cm ja toinen 18cm vuokaan tehty. Kakkupohjana on kaakaokakkupohja, täytteinä kahdessa välissä suklaatäyte ja yhdessä vadelmatäyte. Vaaleanvihreä kuorrute on marenkivoikreemiä ja valuva kuorrute pikeeriä. Pikeerin maalasin elintarvikekultamaalilla. Ruusut ovat helmiäisspraylla suihkutettua sokerimassaa.





Kakun työjärjestys meni tiukasti aikataulutettuna. Virheisiin ei ollut varaa. Töistä tullessani leivoin kaksi pellillistä kakkupohjaa. Sitten "piipahdin" yhdessä palaverissa, josta pääsin kotiin aika myöhään, mutta silti kakku oli vielä täytettävä. Aamulla heräsin aikaisin tekemään kuorrutetta. Kumosin ja kuorrutin kakut. Sitten vatkasin pikeerin ja kuorrutin sillä kakun päällisen drip-cake tyyliin valuvaksi. Jätin kakut jääkaappiin asettumaan.





Kun illansuussa pääsin töistä, otin pensselin kauniiseen käteen ja aloin maalata sopivaksi kuivunutta pikeeriä. Maalina mulla oli kirkkaaseen alkoholiin sekoitettua Rolkemin kultatomuväriä. Maalaaminen oli kohtuullisen joutuisaa. Toiseen kakkuun maalasin vain valumat ja toiseen koko päällisen.




Sokerimassaruusut olin tehnyt muutama päivä aikaisemmin. Liimasin ne kakkuun värjäämättömän marenkikreemin avulla.

Tässä on kuva, josta idea näihin kakkuihin lähti!

Kakun inspiraationa toimi ET-käsityö-lehdessä ollut Taru Vihavaisen kultainen paljettikakku. Jotain samaa henkeä haluttiin näihin tilattaviin kakkuihin, mutta ei välttämättä paljetteja. Tuo paljetti-idea on kyllä niin hauska että aion sen toteuttaa kun vain tilaisuus tulee!



Minusta näistä tuli ihan kivat kakut. Ruusujen teossa tarviin vielä harjoitusta, mutta oon kyllä sitä mieltä että jos oikeesti halutaan ihana ja kunnollinen ruusukoriste, niin se haetaan kukkakaupasta! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti