tiistai 6. maaliskuuta 2018

UMK 2018 - Saara Aalto

Huomio, huomio. Käsillä on ehdottomasti tärkein, rakkain ja upein aika vuodesta. Euroviisuhuuma valtaa pienen pääni, äänentoistolaitteeni, mieleni...

Lauantaina katseltiin UMK:ta ja kannustettiin Saaraa. Tykkään Saara Aallosta kovasti ja nimenomaan siitä positiivisuudesta, mikä hänestä pursuaa. Haluaisin olla itse samanlainen yltiöilopilleri, mutta tiedän etten aina osaa ja pysty. Lisäksi hänen sitkeytensä on jotain inspiroivaa! Toivon todella että me tänä vuonna pärjätään. Että päästään finaaliin. Jos ei päästä, itken. Jos päästään, itken. :D


Mutta ruoditaanpas Saaran kappaleet:

MONSTERS

Alusta alkaen paras ja mukaansa tempaavin kappale. Yksinkertaisesti hyvä kappale. Musavideo juuri sellainen kuin tykkään. Saara on videolla sopivan mystinen ja diivamainen, häikäisevä. Stailaus on onnistunut sekä Saaralle, että "monstereille". Mun silmä lepää juuri tuollaisessa. Noihin bileisiin haluaisin mukaan kimaltamaan.  Kappale on mulle tärkeä myös koska kun hiihdän tai kuljen pimeässä, kuuntelen tätä. Monsterit ja möröt pysyvät metsässä, eivätkä tule ladulleni! Tai jos tulevat, ne olkoon ystäviäni.

Monstersin lavashow oli ihan pieni pettymys. Se oli niin synkkä enkä tykännyt yhtään alun laatikosta ja pyövelin kaavusta. Enkä niistä uv-silmänalusista! Ei tuollaisia ainakaan noin lähelle silmiä! Ne saavat Saaran näyttämään surulliselta. Mun mielestä Saara lauloi aivan hyvin, mutta haparoivan äänentoiston takia laulukin kuulosti hetkittäin vähän oudolta. Onko se siitä kun on illan eka kappale kyseessä ja kaikkia -  äänimiestä ja Saaraakin vähän jännittää, vai onko metroareena akustiikaltaan ihan väärä paikka umk:lle? En tykännyt viime vuonnakaan Umk-liven äänimaailmasta. Siinä on jotain vikaa. Mutta jään jännityksellä odottamaan muuttuuko esitys jotenkin. Ja olen joka tapauksessa valtavan ylpeä Saarasta, tästä kappaleesta ja sen esityksestä, oli se millainen tahansa! 

MONSTERS VIDEO

MONSTERS SHOW

DOMINO

Kun odotin minuutteja ja sekunteja tämän kappaleen julkaisuun, ja sain kuunneltavaksi rakkaussiirappia, olin vähän että mjäää. Liian lällykkää. Viikon aikana kappale kuitenkin löysi voimaa ja tilaa biisilistaltani. Kappale menee rullaavasti ja välillä soi myös päässä. Videossa tykkään siitä että Saara on niin selkeästi esillä tummaa taustaa vasten, hänen annetaan esiintyä kaikessa rauhassa ja tietty glitterit on plussaa. Ja Slavko-letti. :D Jossain kohti korviini särähti oudon lapsekaan "lässyttävä" laulutyyli. Mutta se varmaan kuuluu rakastuneeseen tunnelmaan.

Show oli ihan jees. Pyörivä dominopalikka oli tietysti se juttu! Asu oli hieno, laulu meni hyvin. Oikeastaan upeasti! Taustalaulajat lauloivat biisiin sopivasti.

DOMINO VIDEO

QUEENS

Niin jännittävä, erikoinen ja hauska. Ensin tämä ei yltänyt mielestäni ihan Monstersin tasolle, mutta nyt se on toisinaan jopa paremman kuuloinen. Erilaiset lookit Saaralla ovat hauskat. Ilmeet ja kuvakulmat ovat tyylikkäitä ja katsomaan koukuttavia. Kappaleen sanoma on hieno. Kuinka me kaikki voidaan olla rakentamassa positiivisempaa maailmaa. Videolla esiintyy samat kuumat ja herkulliset miestanssijat ja heidän palvontansa kohteena on itsevarma ja jumalaisen kaunis nainen. Voiko tyylikkäämmin enää vetää?

Lavashow oli energinen, värikäs, iloinen, räiskyvä, pyrotekniikalla ryyditetty ja mahtipontinen. Täyteen ladattu ja tarkasti ampuva. Yksi asia vain harmitti. Taustalaulajien äänet eivät kuuluneet kunnolla. Ja heidän lauluosuutensa olivat supertärkeitä tässä kappaleessa! Tuntui kuin heidän ja välillä Saarankin olisi pitänyt huutaa, saadakseen äänensä kuuluviin.
Pyrot ja lavaste olivat tosi hienot ja tukivat biisiä. Saaran esiintymisasu oli hauska. Olisin todella halunnut olla tekemässä sitä...ja musavideon sitä värikästä merenneitomaista asua. Oon jo miettinyt osaisinko nappasta siitä mitään ideaa joskus johonkin omaan juhlapukuun tms.

QUEENS VIDEO



Tosiaan. Hienot kappaleet, hienot esitykset, upea Saara ja mahtava voittajabiisi! Äänestin Monstersia ja Queensia.

Nyt vaan Portugaliin positiivisella asenteella ja avoimin mielin. Puitteet meillä on kyllä kunnossa.

Yritän pikimmiten tehdä juttua muiden maiden kappaleista tämän vuoden viisukattauksessa. Suosikkeja on jo monta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti