Marjaa, vaniljaa, sinistä, valkoista ja kuljetuksen kestävä kuorrute. Siinä toiveet tähän kakkuun. Kakkupohja on kääretorttupohjaa ja väleistä löytyvät mustikka-, vadelma- ja mansikkatäytteet vaniljarahkakerman kanssa. Ensin kakkuun haluttiin marjojen seuraksi valkosuklaatäytettä, mutta koska valkosuklaa ei ole laktoositonta, suklaa skipattiin pois.
Leivoin kolme levykakkupohjaa, joista jokaisesta leikkasin neljäsosan eroon. Näistä kolmesta neljäsosasta tuli yksi kakkukerros kakun keskelle.
Yllä kakku juuri täytettynä ja alla kun se on viettänyt yön painon alla jääkaapissa. Koristelupäivänä vain tasasin reunat veitsellä suoriksi. Samalla sain itsekin maistaa kakkua, että kehtaako kakkua laittaa eteenpäin. Kakkua en kostuttanut kuin hiukan päälimmäisestä kerroksesta, koska olin laittanut marjahillon joukkoon pakastemarjoja, jotka sulaessaan kostuttivat kakun sopivaksi. Mustikka on tarkoituksella alimmassa kerroksessa, jottei se valuttaisi väriä toisiin kerroksiin.
Kakun kuorrutin marenkivoikreemillä. Se kestää kuljetusta ehkä vähän paremmin kuin kerma. Ja on toki ihanampaa käsitellä. ...Joskin taas hiukan työläämpää tehdä kuin perus kerman vaahdotus.
Sveitsiläinen marenkivoikreemi
Yhtä valkuaista kohden tarvitset 0,5dl sokeria ja 50g voita.
6 valkuaista
3dl sokeria
300g huoneenlämpöistä voita
1rkl vaniljasokeria
(jotain muuta makuainetta)
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon ja
kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Anna veden kiehua pienesti ja
vispaa valkuaisia käsivispilällä koko ajan, kunnes sokeri sulaa ja seos
on n. 65 asteista. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella
kunnes seos on n. 28 asteista ja kulhon reuna tuntuu suunnilleen
huoneenlämpöiseltä. Kylmä vesihaude voi nopeuttaa hommaa huomattavasti. Lisää voi pieninä nokareina vähän kerrassaan ja
vatkaa huolellisesti kreemin joukkoon. Kreemi muuttuu tod.
näk. jossain vaiheessa ihan rakeiseksi (ainakin minulla melkein heti kun kaikki voi on lisätty), mutta vatkaa sinnikkäästi, niin
siitä tulee jälleen pehmeää ja sileää. Loppua kohden hidasta koneen nopeutta. Kun kreemi on valmista, voit lisämaustaa ja värjätä sitä.
Levitä kakun reunoille ja pinnalle. Minä pursotin pieniä helmiä pyöreällä tyllalla kakun ylä- ja alareunoille.
Kreemin käytös on ihana kun se jähmettyy
niin nopeasti kakun pintaan ja uuden kerroksen voi levittää siististi
entisen päälle. Kreemiä voi maustaa mm. aromeilla, mausteilla ja vaikka
suklaalla. Suklaakreemin tarkempi ohje löytyy marjakorikakkujen yhteydestä.
Jos kreemiä jää, voi sen pakastaa. Sen voi sitten ottaa huoneenlämpöön sulamaan ja sen jälkeen vaahdottaa taas levitys/pursotuskelpoiseksi. Jos esim. pari kuppikakkua tarvitsee kuorrutusta, niin pienellä määrällä kreemiä sen hoitaa helposti.
Koristeet on tehty sokerimassasta. Jalanjäljet on leimattu hyvin pesdyllä silikonileimasimella ilman väriä suoraan pehmeään massaan. Syntyneen jäljen maalasin elintarvikevärillä vaaleansiniseksi. Reunoille liimasin pikeerillä sokerihelmiä.
En tiedä mikä lapsen nimeksi tuli, mutta toivon kovasti että isäntä- ja juhlaväki on pitänyt kakusta. :)
ONNEA PIKKUISELLE! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti