maanantai 14. elokuuta 2017

Frozen Elsa -kakku


Niin monia kakkuja on päivittämättä blogiin. Jospa nyt kunnostautuisin ja aloittaisin jostain. Tähän Elsa-kakkuun Kummajuttu-blogin tarina päättyi. Olin tekemässä tästä juttua, mutta kuvapalvelun editori oli pois käytöstä, enkä saanut kuvista linkkejä joilla olisin saanut ne näkymään blogissa. Nyt siis paremmalla blogilla ja uudella innolla. 
 

 Olin silloinkin aivan innoissani kun sain tämän kakun tehtäväkseni. En ole ennen tehnyt tällaista barbinukkekakkua, mutta haaveillut sellaisen tekemisestä kyllä! Nuken sain syntymäpäiväsankarin lelulaatikosta. Hänen äitinsä vitsaili että se täytyisi varmaan vähintään keittää että sen uskaltaa kakkuun laittaa. :D En tiedä oliko tätä nyt sitten keitetty vai tiskattu vain hyvin. 



Ensin Elsa sai turkoosiksi värjätystä sokerimassasta yläosan ja hihat. Yritin puskea kaiken täyteen elintarvikekimallusta ja jäätävää tunnelmaa. Miehustan yläreunaan kiinnitin pikeerillä sokerihelmiä. Pinsettihommia! :D Taustalla näkyvät massasta muotilla otetut lumihiutaleet.


Maljakko toimi loistavana teko- ja kuivatustelineenä Elsalle!


Elsan mekko on kasattu kahdesta päällekkäisestä täytekakusta ja sitten muotoiltu sopivaksi. Kakuksi tein yhden tavis sokerikakkupohjan ja pienempää kakkua varten kääretorttupohjan, josta leikaten sopivat palat, kasasin pienen kakun. Ylijäämäpaloilla rakensin oikeaa muotoa mekolle.

Täytteinä on mansikka ja daimtäytteet päivänsankarin makumieltymysten mukaan. Edellisenä päivänä täytettyjen kakkujen päästyä päällekkäin, alkoi kakkujen veistely oikeaan muotoon. Veitsellä vain palaa irti ja jos oli hölmö kolo jossain niin siihen sitten vähän lisäsin kakun "leikkuujätettä". 



Kun muoto alkoi olla ihan jees, ankkuroin kakut paikoilleen mehupilleillä. Mä aivan hävettävän harvoin unohdan mainita kakun saajalle jos kakku sisältää jotain tukirakenteita. Ne varmaan tulee kivana yllätyksenä sitten kakkua leikatessa! :D 



Kun kakku oli riittävästi tuettu, otin kelmua ja peitin kakun pinnan. Kelmun päältä tasoittelin ja silittelin kakun pinnan aivan tasaiseksi. Sitten Kelmu pois ja kuorrutetta pintaan. :)


Kuorrutin kakun turkoosiksi värjätyllä marenkivoikreemillä. Ensin vaaleammalla ja siitä sävyä tummentaen tein liukuvärjäyksen helmaa kohti. Sitten suihkutin kakun helmiäissprayllä. Elsan upotukseen paikalleen tarvittiin kakkuun kolo. Leipäveitsellä sellainen syntyi ja loput meni survomalla. :D

Kreemillä yhdistin mekon luontevan näköiseksi vartaloon. Vyötärön koristin sokerihelmillä. Helma sai koristeekseen sokerimassalumihiutaleita, helmiäisnonparelleja, lumihiutaleen muotoisia sokerirakeita, sokerihelmiä ja syötävää kimallusta. Yritin saada koristeet kiertämään mekon helmaa pitkin.

Lumisade alkaa vyötäröltä...

Ja jatkuu toisen sivun kautta taakse.

Takaa



Ylhäältä päin



Ihan hauskan näköinen tästä kakusta tuli ja onneksi se oli myös päivänsankarin mielen mukainen. :)



Katsotaanpa minkä kakun saan seuraavaksi päivitettyä! :D

2 kommenttia:

  1. Kyllä on makee kakku. Ja ihan varmasti mieluinen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä pienen typykän ilme oli ihana. Sekoitus vakavaa jännittyneisyyttä ja huojentunutta hymyä. :D

      Poista