keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Vessapaperikukkia






Ensin tahdon täsmentää, että tämä postaus ei ole missään nimessä vähättelyä koronavirukselle ja sen aiheuttamalle katastrofille! Tämä postaus on korkeintaan hymähdys ihmisten hullulle hamstrausvimmalle, varsinkin vessapaperin osalta. Kaupat tyhjenevät vessapaperista, säilykkeistä ja muusta ruoasta, vaikka kauppiaat vakuuttavat kaiken tavaran riittävän, jos maltti säilytetään!

Todellakin koronavirus ja ohjeet sen ehkäisyyn ym. tulee ottaa vakavasti! Valtavasti tsemppiä erityisesti  terveydenhuollon henkilöstölle, sairastuneille, läheisille, karanteenilaisille ja muille jotka joutuvat koronan kanssa tavalla tai toisella painimaan. Eli oikeastaan kaikille meille. <3

...no mutta...

Koska monella on nyt runsaasti vessapaperia, säilykkeitä, enemmän aikaa ja kukkakauppakin saattaa olla kiinni, kehittelin tämmöisen pienen ajanvieteaskartelun. Kukka on tehty vessapaperista ja värjätty säilykepunajuuren liemellä. Lopputulos on kivan herkkä ja kaunis vessapaperiksi. :D



Tarvitset:

Vessapaperia (mieluusti valkoista, mutta uskon että keltaisellakin onnistuu)
Teippiä
Grillitikkuja
Punajuurilientä (+vettä) (tai vesiväriä/kuivuneita tusseja)
Vihreää teippiä (esim. kinesio, washi, kukkateippi) tai jotain muuta millä tehdä lehti ja päällystää varsi. Minulla oli kinesioteippiä. Myös vihreä paperi lehteen ja varren maalaaminen ovat ok. Myös varrettomina kukat ovat kivoja! :)
Sivellin
Matalareunainen astia väriliemelle
Sakset


1. Ota n. 6 palan rimpsu vessapaperia ja taittele nipuksi katkoviivoja pitkin. Voit halutessasi taittaa koko nipun vielä kerran. Leikkaa nippuun terälehden muoto niin että alareunasta nipun reunat pysyvät ehjinä. Voit suunnitella oman terälehtimallisi vapaasti. Piirsin havainnollistamiseksi muutaman mallin:



2. Avaa nippu. Saat pitkän terälehtirimpsun.


3. Ala rullata terälehtirimpsua toisesta päästä. Ensimmäisen terälehden voit vain rullata löyhästi. Se on kukan keskimmäinen terälehti.


4. Työn edetessä rypytä terälehtiä samalla kun rullaat niitä keskusterälehden ympäri. Pidä koko ajan kiinni kukan alaosasta, ettei kukka purkaannu. Yritä tehdä kukasta pöyhkeä ja ilmava.

Kas näin


5. Ota pätkä teippiä ja kiepauta kukan alaosan ympäri niin kukka pysyy kasassa.

Ja tässä näkyy lopputulos, millaisia kukkia eri leikkausmalleilla saa!


6. Jos haluat valkeita kukkia, siirry suoraan varren kiinnitykseen. Jos haluat värjätä kukan, voit käyttää mitä tahansa tarkoitukseen sopivaa, värjäävää nestettä, esim. vesiväriä ja vettä. Säilykepunajuurien liemi on todella hyvä tähän tarkoitukseen! Dippaa kukan alaosaa liemeen. Anna hetki imeytyä.

Nopeasti väri alkaa näkyä..


7. Kun väriä on n. vajaassa puolessavälissä terälehtiä, nosta kukka liemestä pois.


8. Työnnä grillitikku kukan alaosaan varreksi. Laita kukka maljakkoon kuivumaan. Lämmin paikka nopeuttaa kuivumista. Terälehdet saattavat vettyen lösähtää alas, mutta kuivumisen aikana niitä voi varoen muotoilla parempaan asentoon.


9. Toinen tapa saada väriä kukkaan, on sivellä värilientä terälehtien reunoihin. Näinkin saa erittäin kaunista jälkeä!


10. VÄRIVINKKI Strömsön tapaan! Jos nurkissa pyörii kuivuneita tusseja, voi ne laittaa kärki alaspäin purkkiin, jossa on tilkkanen vettä. Tussin viimeinen väri liukenee veteen ja värillisellä vedellä voi maalata tai käyttää sitä vaikkapa näiden vessapaperikukkasten värjäämiseen! Mitä pidempään tussit saavat olla (ja mitä enemmän tusseja on), sitä intensiivisempi väri.


Testi keltaisella...

Kevät!

Sininenkin... vaalea ja herkkä.


11. Varren päällystämiseen parasta olisi jokin vihreä teippi. Kukkakaupoissa myydään kukkateippiä, askartelukaupoissa askarteluteippejä (esim. Washiteippi) ja apteekeissa ja tavarataloissa kinesioteippiä. Toki varren voi vain maalata ja askarrella paperista lehden jos haluaa. Minä taitoin ja liimasin n. 12cm pitkän kinesioteipin pätkän kahtia, liimat vastakkain. Siitä leikkasin kukan lehdet. Neilikkamaiset suikeat. Varren päällystämiseen leikkasin pätkän teippiä kahdeksi vähän kapeammaksi suikaleeksi työtä helpottamaan.


12. Kierrä teippiä varren ympärille, kukkaosan alaosasta alkaen. Jätä lehdet sopivalle kohdalle teipin väliin.


JA VOILA! KUKKA ON VALMIS!

Helppoa, nopeaa, edullista..





Kiva kun luit jutun ja vielä kivempi jos se inspiroi sinua askartelun, käsitöiden tai muun taiteilun pariin. 

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta. Toivotaan että pysytään terveinä! <3

...mutta olikohan nää nyt mun viimeset vessapaperit?! KÄÄK!! Mihin mä nyt pyyhin!? :D

4 kommenttia:

  1. Ihania kukkia olet saanut aikaiseksi.....Ja jos se oli viimeiset wc-paperit, niin ihanahan noihin kukkiin on pyyhkiä..... =D

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kukkia <3 Nyt tosiaan taitaa monesta huushollista vessapaperia löytyä rullatolkulla. Ehkä se pahin hamstrausinto on laantunut sentään. Kauniita ja herkkiä kevään kukkia olet paperista tehnyt. Iloista huhtikuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Tuntuu tosiaan meno kaupoissa rauhoittuneen ja onneksi monet suomalaiset ovat ottaneet virukselta suojautumisen hyvin ja tosissaan! Kyllä me tästä vielä selvitään! Iloista ja inspiroivaa huhtikuuta myös teille! :) <3

      Poista