torstai 9. tammikuuta 2020

Vappukakku



 

Tässä on 2v syntymäpäiväkakku viime vuoden vapun tienoilta. Koristeluksi suunnittelin kaikkea värikästä vappuhörhelöä. Tähtiä, sokerimassaserpentiiniä, värikkäitä karkkeja ja koristerakeita.

Itse kakku oli sokerikakkupohjainen maidoton täytekakku. Tein täytteeksi Kaslink Aito "barista" kaurajuomasta, kananmunista, sokerista, maissitärkkelyksestä, liivatteesta ja aidosta vaniljasta vaniljakreemin. Kylmän kreemin joukkoon sekoitin Oatly kauratuorejuustoa ja Oatly vaniljakastiketta vaahdotettuna. Vaniljatäytteen kaveriksi laitoin muistaakseni vadelmaa, sitruunaa ja persikkaa.

Kuorrutteeksi tein maidottomasta margariinista ja mansikkatomusokerista marenki"voi"kreemin. Se ei meinannut onnistua ollenkaan. Kreemi juoksettui eikä meinannut pysyä lainkaan koossa. Lopulta sain jotenkuten kreemin kakkuun asti. Luulen että hässäkkä oli margariinin syy. Voilla yleensä onnistuu ihan hyvin.


 Serpentiinit tein kiertämällä sokerimassasuikaleta mehupillin päälle. Varovasti vedin pillin pois ja jätin kiekuran kuivumaan. Kuivuneet koristeet pysyivät hyvin kakun päällä sikinsokin kasassa.

Hologrammikartongista leikkasin numeron 2 ja liimasin sen grillitikkuun kakun päälle tökättäväksi.



Kakusta tuli ihan kivan makuinen maidottomaksi. Sama täyte on ihanaa myös maitotuotteista tehtynä ja mahdollisesti valkosuklaalla tuunattuna. Täytyy joskus laittaa ohjetta tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti