sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Ryhmä Hau Kaja -kakku


Erään syntymäpäiväsankarin kakkutoiveissa oli Ryhmä Hau -animaatiosarjan Kaja -niminen koira. Taas haastetta elämään! Rohkeasti tartuin haasteeseen ja muovailin Kajan youtube-tutoriaalin avulla vaihe kerrallaan. (MITEN ihmeessä joku voi olla niin taitava että muovailee tuollaisia ilman mallia?!) Kajasta tuli kyllä ihan jees näköinen. Kun lapset tunnistavat hahmon, kaikki on hyvin! :D


 Muita toiveita kakun suhteen olivat gluteenittomuus + vehnätärkkelyksettömyys sekä mauiksi vanilja, valkosuklaa, marjat ja sitruuna. 
Kakkupohjaksi leivoin gluteenittoman kakkupohjan Semperin finmix -jauhoista. Mm. Sunnuntai ja Pirkka gluteenittomat jauhot on tehty vehnätärkkelyksestä, ja tässä tapauksessa ne eivät tulleet kyseeseen. Muutoinkin finmix on oikein kivasti käyttäytyvä jauhoseos.


Täytteeksi keittelin bourbonvaniljakreemiä, johon sulatin joukkoon valkosuklaata. Kun seos oli jäähtynyt kylmäksi, sekoitin siihen liivatetta, tuorejuustoa ja kermavaahtoa. Tämä vaniljatäyte pääsi kakun väliin marjasurvostäytteen ja itsetehdyn lemon curdin kanssa.


Kuorrutuksena kakussa oli sveitsiläinen marenkivoikreemi värjättynä vihreäksi ja siniseksi. Sinisellä tein liukuvärjäystä kakun alareunaan. Vihreä valuma kakun reunoilla on valkosuklaasta ja kermasta keiteltyä kuorrutetta. Tassunjäljet ovat sokerimassaa.



Viimehetken lisäyksenä askartelin kakkuun vielä Paw Patrol -kyltin.

Onnea päivänsankarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti