keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Lumiaura -traktorikakku


Tämä siskonpoikieni juhlakakku oli muutama viikko sitten sekä perheemme uusimman pikkuisen ristiäiskakku, että kolmevuotiaan syntymäpäiväkakku.

Pieni päivänsankari oli toivonut hartaasti traktorikakkua. Ja nimenomaan naapurin maajussin traktoria, joka auraisi lunta.  Huolimattakin siitä että syntymäpäivät ja ristiäiset juhlittiin kesällä. Lunta piti olla! 

Ja koska ristiäiskakku oli sama, kastekoriste piti jotenkin sopeuttaa lumiseen maisemaan. Ainoa järkevä ajatus mikä mieleeni juolahti, oli tehdä sokerimassavauvalle jääkarhun "puku", sekä pieni oma iglu jossa nukkua. Siitä tuli ihan söpö.


Joten lunta laitettiin! Toinen toive kakulle oli että täytteenä pitäisi olla karkkia. Valitsin minttusuklaan maut. Pohjana oli mehevä kaakaolevykakkupohja. Täytteeksi laitoin ensimmäiseen väliin kermarahkaa johon sekoitin rouhittuja ranskanpastilleja. Toiseen väliin tuli suklaa-tuorejuusto-kermatäytettä ja kolmanteen kermarahkaa pätkisrouheella. Kostutukseksi laitoin vadelmamehua. Kuorrute oli vaniljakreemijauheella jämäköitettyä vispikermavaahtoa.

Kiva kakkuvuokani on kadonnut jonnekin, joten kasasin kakun tarjottimelle.

Ranskanpastilli - suklaa - pätkistäytteet

Tässä näkyy luminen tie ennen aurauskalustoa


Traktorin muovailin myös sokerimassasta. Lumiaurastakin tuli oiken kiva. Lumilinko olis ollut hieno, mutta jäi tällä kertaa tekemättä. Ja peräkärryn päivänsankari olisi ehdottomasti halunnut. Seuraavaan kakkuun sitten...

Pieni jääkarhunpoikanen unilla

Ja en malttanut olla tekemättä lumiukkoa keskellä kesää! :D



Tarjolla oli myös muutakin. Siskon tekemää suolaista piirakkaa ja voileipäkakkua, äidin pullia ja lusikkaleipiä, sekä minun käsistäni vielä juustokakkua ja pipareita.

Sitruuna-mango-mansikkajuustokakku.

Herkkupöytä


ONNEA MOLEMMILLE TÄTÄN RAKKAILLE MURUSILLE! :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti