perjantai 22. helmikuuta 2019

Titin muistotilaisuus


Hetki sitten kerroin mummuni hautajaisista täällä blogissa. Niistä ei ollut ehtinyt kulua montaakaan viikkoa, kun tuli uusi suru-uutinen. Tätini, jota kutsuttiin perheessämme Titiksi, oli nukkunut pois. Titi-nimen hän sai siitä kun isoveljeni ei osannut pienenä sanoa sanaa "täti". Lapsen suussa se vääntyi titiksi. Ja Titi todella piti ja oli ylpeä lempinimestään. Siksi uskallan sitä tässäkin yhteydessä käyttää.


Muistotilaisuuteen minä sain tehdä täytekakun. Äitini kanssa teimme yhdessä lusikkaleipiä. Siskoni leipoi kanelikierrepullaa ja enoni vaimo oli tehnyt herkullista voileipäkakkua, sekä suolaista piirakkaa. Titin tytär oli loihtinut ihanan raikkaan limettijuustokakun.


Täytekakku oli uunipellin kokoinen ja kääretorttulevyistä kasattu. Täytteenä oli vaniljarahkaa ja jokaisessa kolmessa välissä eri marjaa; mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa. Raikas maku syntyi kun sekoitin hilloa ja pakastemarjoja yhteen. Kuorrutus oli sveitsiläistä marenkivoikreemiä ja kukat päällä ovat sokerikreemistä russian tip-tyllilla pursotettuja ruusuja ja tulppaaneja. Kukat on tehty kaksivärisinä. Ensimmäiset kokeiluni näillä tyllilla! Ulkonäkö koristeluissa ja kakussa onnistui ihan kivasti. 

MUTTA...

Tässä tuli taas opittua kantapään kautta että marenkivoikreemiä ei tarvitse laittaa kolmen-neljän millin kerrosta enempää. Tähän tuli 0.5-1 cm kerros kun pelkäsin että täytteen mustikka värjää tiensä kuorrutteen läpi. Vähempikin kuorrute olisi riittänyt! Ja liika vanilja/vanilliini on todellakin liikaa. Liikaa kuorrutetta liian vaniljaisena, ei ollut kiva juttu ollenkaan. Harmitti kun itse kakku kuorrutteen alla kuitenkin onnistui ihan mukavasti, mutta vain kuorrute jäi negatiivisena mieleeni. Kermallakin olisin voinut kuorruttaa, mutta jotenkin tuntui turvallisemmalta käyttää kreemiä. Toisaalta jotkut kuorruttavat kakkuja paksulla sokerimassakerroksella ja se vasta tuhtia tavaraa onkin!

Russian tip -tylliin pääset tutustumaan TÄÄLLÄ (Kinuskikissa)
Tai googlettamalla/youtuubbaamalla


Tavoitteenani oli herkkä, hento ja rauhallinen koristelu

Tässä serkkuni tekemä limettijuustokakku. Maukas ja raikas! Hän on taitava nuori nainen.
 


Tässä on äitini kanssa tehty kukkavihko ja muistovärssy kuvan kera. Titi piti paljon vanhoista valokuvista. Ja minä taas pidin lapsena paljon Titistä. Siksi laitoin värssyyn yhteiskuvamme vuosien takaa. Tiedän ettei hän suuttuisi siitä, että laitan kuvamme blogiini.


Lisää kuvateksti
Tärkeimpänä muistona hänestä jää iloisuus ja positiivisuus. 

Ja juuri sen halusin viimeisenä asiana hänelle kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti