maanantai 5. marraskuuta 2018

Mönkijäkakku





Kahdella veljenpojallani oli aiemmin syksyllä synttärit. Sain jälleen tehdä kakun. Heidän perheeseensä on vastikään ostettu uusi mönkijä ja se on poikien suuressa suosiossa. En yllättynytkään yhtään että pojat halusivat mönkijäkakun. Toinen pojista ei pidä lainkaan täytekakusta, joten häntä ajatellen tein myös mariannemuffinsseja, jotka koristelimme yhdessä. Niistä juttua myöhemmin... 



Kakku on sokerikakkupohjainen vadelma-mansikka-vaniljakakku. Kuorrutus on vihreäksi värjättyä marenkivoikreemiä. Mönkijä on sokerimassaa ja mutaropakkoinen tie oreokeksimurskaa.




Tykkäsin kakusta muuten, mutta siinä on yksi merkittävä epäkohta. Vihreys. Mönkijä on vihreä ja yli puolet kakusta oli vihreä. Kakku oli kokonaisuudessaan ihan liian vihreä. Olisi pitänyt tehdä mönkkäristä jonkun toisen värinen että se tulisi paremmin edukseen.

Mutta onneksi pojat silti tykkäsivät :)

ONNEA TÄTÄN MURUSILLE! <3




Ja kun nyt puhuttiin vihreästä niin...


Tällaisen vihreän hupparin ompelin vanhemmalle pojalle. Hän sai itse valita mallin ja minä toteutin. Kaava on Ottobre -lehdestä ja kaikki tarvikkeet Sysmän Sisko's Textiikistä.



Tuota vetoketjun suojaläppää ei ollut kaavoitettuna valmiina. Itse suunnittelin ja väkersin sen. ...Ja sen kyllä huomaa :D



Taskujen tukeminen tukikankaalla olisi pitänyt tehdä jotenkin siistimmän näköisesti. Mutta pääasia tietysti että taskut kestävät venymättä.





Vetskari auki ja kiinni

Kaikista suurin kiitos vaivannäöstä on se, että näkee lahjan saajan käyttävän vaatetta. Tässä tapauksessa huppari meni heti käyttöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti