maanantai 4. kesäkuuta 2018

Masukakku


 Jotenkin tuntuu luontevalta blogata tissityttökakun jälkeen mammamasukakku. :D Kakkumaailmassakin voi näköjään sattua iloisia perhetapahtumia. xD

Tämä kakku lähti eräille babyshowereille. Toiveena oli valkoista ja turkoosia. Reipasta, raikasta ja tulevan äidin tyylistä. Sokerimassalla päällystäminen on ollut "en osaa"-listallani, mutta tällä kertaa homma toimi ihan siedettävästi ja sokerimassa todella sopi kakun tyyliin.


Kakku on askarreltu levykakkupohjista yhteen kulhoon ja kahteen jälkkärikippoon. Täytteeksi tuli kinuski-daimtäyte ja vadelmamousse kuningatarhillolla. Kostutukseen käytin vadelmamehua.



Tässä näkyy kakun rakenne ennen kuorrutusta. Kuorrutukseen käytin ihonväriseksi värjättyä marenkivoikreemiä.


Leikkelin kakuista hiukan pois, jotta sain osat napsahtamaan tiiviisti paikoilleen.

Kuorrutetta ensin ohut murujenliimauskerros, eli "crumb coat"
Ensin levitin kuorrutetta ohuesti ja annoin kovettua jääkaapissa. Sitten levitin paksumman kerroksen ja yritin saada kaiken tiiviisti piiloon, ettei valkean sokerimassan alta kuultaisi marjahillo. Rintojen yläosan halusin saada kreemillä oikein nätiksi, koska sitä en peittänyt massalla. 

Ensin peitin massalla masun. Helmasta jätin massan laskostetusti kakkulautasen reunalle. "Äitiysmekon" miehustan muotoilin lopusta valkoisesta sokerimassasta suurinpiirtein symmetriseksi. Reunat on leikattu piparkakkureunaiseksi reunamuotilla. Turkoosista massasta tein nauhan rinnan alle ja siihen liimailin pikeerillä sokerimassakukkia. Kukkien keskustoissa on valkeita sokerihelmiä.

Kakku oli ollut mieleinen ja se oli maistunut sekä äidille, että muille juhlijoille. :)


ONNEA TULEVALLE ÄIDILLE! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti