keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kukkaketo -jakkara


Terveisiä sairastuvalta. En haluaisi myöntää altistumistani taudeille, mutta nuhanperkele on vallannut pahaa aavistamattoman ruhoni. Nokka vuotaa räkää ja verta. Naamanahka on niistetty nilelle. Silmät vetistävät. Lämpökin on vaihdellut. Perimmäisenä mielessä pyörii vain kysymys; kuinka monta kertaa päivässä ihminen voi aivastaa?!?

Kyllä tästä selvitään. Pian, toivon. Lääkkeeksi kuumaa juomaa, rötköilyä ja kun kunto sallii niin uimahallia. Kloorivesi + sauna ovat parasta lääkettä mihin tahansa, fyysiseen ja psyykkiseen ongelmaan.

Pakkasen paukkuessa nurkissa, aion palata mukaviin kesäisiin tunnelmiin...


 

 Kummitätini täytti pyöreitä viime kesänä ja hänelle halusin antaa lahjaksi jotain itse tehtyä. Kummitätini on oikea kesän lapsi ja rakastaa kukkia. Varastossani oli Ikean puinen porrasjakkara paketissaan. Päätin että maalaan jakkaran kukkimaan perinteisiä niitty-, oja- ja ketokukkia.




Ensin kasasin ja pohjamaalasin jakkaran valkoiseksi. Sitten aloin suunnitella asetelmaa. Kukkiin hain mallia googlen kuvahaun ja omien valokuvanäpsäisyjen avulla. Kurjenpolvia mulla taisi olla maljakossakin mallina. 
 

Piirsin asetelman ensin pahville luonnolliseen kokoonsa. Kuvat ovat vähän himmeitä, mutta ehkä niistä jotain näkee. Jokaisella kukalla on oma paikkansa ja asemansa myös minun sydämessäni. Tähän työhön halusin mukaan ehdottomasti orvokin ja päivänkakkaran. Muita kukkia ei ollut vaikea valita. Heinäkuussa syntyneelle heinäkuun kukkia!




Pahvilta mallia katsoen jäljensin kukat maalatun jakkaran pintaan lyijykynällä. Nyt kuvista näkee vielä heikommin! :D 

Lopulta iskin maalisutini jakkaraan. Maalaamiseen meni muutama ilta. Yritin saada kukista aidon näköisiä. Kun maali oli märkää, kaikki näyttikin melko aidolta. Kuivuttuaan maalien sävyt muuttuivat hiukan. Maalina käytin akryylivärejä. 

 

Kun kukat oli maalattu ja maali ihan kuivaa, lakkasin jakkaran spraylakalla muutamaan kertaan. Pohjaan kirjoitin onnensanat ja omistuskirjoituksen kummitädilleni, sekä kaikkien kukkien nimet.

Jakkaran kukkaset:

Päivänkakkara
Koiranputki
Kissankello
Puna-apila
Ketoneilikka
Puna-ailakki
Kurjenpolvi
Niittyleinikki
Keto-orvokki
Lemmikki
Hiirenvirna 

Mukana myös yksi päivänsankarin suosikki-otuksista, leppäkerttu. En ollut ensin ollenkaan tyytyväinen siihen millainen siitä tuli. Se näytti minusta ihan joltain rumalta punaiselta punkilta, mutta kun kummitätini ylisti sen olevan aivan ihana, niin minäkin hyväksyin sen leppäkerttuna. :)  

Jakkara on päässyt käyttöön ja sille oli kuulema ihan oikea tarve! Upo-uudessa keittiössä on korkeita kaappeja, joihin pääsee kätevämmin käsiksi kun on jakkara jalkojen alla.

Jakkara valmiina! Olisi pitänyt ottaa vähän parempia kuvia. :)

Tämä jakkara on jatkoa ensimmäiselle jakkaralleni tässä alla. Sen kuviot ovat rakkaasta maatuskahuivistani.

Tästä jakkarasta juttu vanhassa blogissani, Kummajutussa. TÄÄLLÄ!


Tämä jakkara koristaa kotiani ja on myös ahkerassa käytössä. Olen sen onnistumisesta itsekin yllättynyt, enkä malta odottaa millaisen jakkaran seuraavaksi teen. Ehkä alppiruusuja mustalla pohjalla? Paratiisikukkia ja kolibreja keltaisella pohjalla? Lumihiutaleita ja jääkristalleja turkoosilla pohjalla....

Jos osaisin maalata valokuvan tarkkuudella, tekisin rakkakivikkoa ja tunturin varpukasveja, jotta voisin kuvitella kiipeäväni tunturille. Pitää alkaa harjoitella! :D




2 kommenttia: