maanantai 25. lokakuuta 2021

Salaattipiirakka

 
Viikonloppuna tein tämmöisen salaattipiiraan teen kaverina tarjottavaksi. Päässäni oli visio raikkaasta salaattia pursuavasta piirakasta ja lähdin googlettamaan valmiita ohjeita. Kaikki valmiit ehdotelmat tuntuivat jotenkin pliisuilta, liian terveellisiltä ja liian kasvispainotteisilta. Yhdistelin luottoresepteistä ja -tuotteista sopivan combon ja tässä se on teillekin. Melkein suosittelen tekemään pohjan ja täytteen valmiiksi jo edellisenä päivänä ja kasaamaan piiraan muutama tunti ennen tarjoilua. Se helpottaa kiirettä tarjoilupäivänä ja täytekin maustuu just sopivaksi yön aikana jääkaapissa.

SALAATTIPIIRAKKA KINKKU-MEETVURSTITÄYTTEELLÄ

Pohja:

150g voita
1/4tl suolaa
3dl jauhoja
3rkl vettä

Sekoita suola jauhoihin. Nypi voin kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele n. 24cm halk. piirasvuokaan tai leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 3cm korkeudelta. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa hyvän väriseksi, n. 15min. Itse en yhtään muistanut katsoa kelloa kun tein tätä, joten en voi sanoa tarkkaa paistoaikaa.

Täyte:

1,5 - 2 rs tuorejuustoa, esim. valkosipuli ja ruohosipuli
1prk (180g) creme fraichea
100g meetvurstia
175g saunapalvia
Mustapippuria
Suolaa

Notkista kulhossa tuorejuustot ja lisää creme fraiche. Silppua meetvursti ja saunapalvi täytteen joukkoon. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Pinnalle:

1pss jääsalaattia
puolikas kurkku
1rs kirsikkatomaatteja
erivärisiä minipaprikoita
1 päärynä
minisuolakurkkuja
juustoa, esim. vanha gouda

Kasaa tuoreksista värikäs salaattiasetelma piiraan pinnalle. Voit käyttää mitä kasviksia ja täytteitä tahansa haluatkin. Monet hedelmät ja marjat sopivat piristämään piirasta. Voisin kuvitella itse käyttäväni myös esim. viinirypäleitä, pensasmustikoita, mansikoita, nektariinia, melonia, punasipulia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, siemeniä, yrttejä jne..


 

Ja oli hyvää! Tätä täytyy tehdä lisää joskus. Mahdollisesti jo meidän halloween-kekkereille! :)

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä tosi herkullisen näköinen!!! Tätä pitää kyllä itekkin kokeilla.

    VastaaPoista