perjantai 7. toukokuuta 2021

Eurovision 2021 - Rotterdam

Vuoden 2021 kohokohta on parhaillaan käsillä! Euroviisut järjestetään tänä vuonna!! En voisi olla onnellisempi.. :)

Viime vuonna viisut peruttiin maailmantilanteen takia kokonaan. Tilanne ei ole tällä hetkellä täysin korjaantunut, mutta viisut meille on luvattu erikoisjärjestelyin. Suurin osa viimevuotisista artisteista sai oman maansa päätöksellä suoraan edustuspaikan tälle vuodelle. Joissakin maissa karsittiin tai valittiin ihan uudet edustajat. Suomi esimerksi järjesti Uuden Musiikin Kilpailun 2021, jossa kilpailijana oli mukana myös viime vuoden Aksel Kankaanranta. Me valitsimme kuitenkin edustajaksemme Blind Channel -yhtyeen ja siitä olen äärimmäisen onnellinen, vaikka kaikki kunnioitukseni toki myös Akselille. Hän lauloi Umk:ssa hienosti, kappale vain ei ollut mieleiseni. 

Itse Umk-ilta oli upea! Olin niin ylpeä oman maani tekemisestä ja ylen panostuksesta umk:hon ja euroviisuihin. Näki, että show oli tehty myös kansainvälistä huomiota ajatellen. Visuaalinen ilme esittelyvideoissa, promokuvissa, väliaikanumeroissa, äänestysgrafiikoissa ja itse kilpailuesitysten lavashowssa oli miellyttävää katseltavaa. Antti Tuisku juontajana onnistui mielestäni melko täydellisesti.

Kilpailuesityksistä odotin eniten Blind Channelia ja Teflon Brothers x Pandoraa. Jälkimmäinen aiheutti pienen pettymyksen. Laulu ei ollut niin hyvää kuin odotin ja en pitänyt yhtään niistä poikien aivopäähineistä. Blind Channel puolestaan oli ja on täyttä timanttia. Menetin illan aikana ääneni kaikesta tuulettamisesta ja kannustamisesta. 

Meni pitkään ennenkuin uskalsin laskea kuinka monta kertaa äänestin. Olin äänestänyt Blind Channelia 27 kertaa! Onneksi äänestystuotto meni ilmeisesti Nenäpäivän hyväntekeväisyyskeräykseen niin nytpä ei tarvitse lahjoittaa hyväntekeväisyyteen enää loppuvuodesta. Vertailukohtana mainittakoon että viime vuonna äänestin Cicciolinaa 13 kertaa ja se tuntui silloin paljolta :D



 
 Umk -katsomoon olin tehnyt meille vähän herkkuja. Pieniä lohileipäsiä, joissa oli itse tehtyä sahdista leivottua mallasleipää, lämminsavulohitahnaa ja siskon miehen tekemää kylmäsavulohta. Oli melkoisen hyviä! Makeaksi herkuksi tein mansikka-vadelma-sitruunamousseshotteja ja Blind Channelin logolla koristellun suklaa-kinuskijäädykkeen. Lisäksi mm. sipsejä ja viinirypäleitä. Juomaksi lapsille limua ja Pikku Myy -skumppaa. Aikuisille kultahippukuohuviiniä, Pepsi Maxia, olutta ja lonkeroa. Hyvää oli!

Lohileipäset


Mansikka-vadelma-sitruunashotit

Kinuski-suklaajäädyke Blind Channelin logolla. Oli aika hyvää...

Se oli mukavaa kun Umk:n aikana minulle satoi kavereilta viestejä joissa toivotettiin hauskaa iltaa, tsempattiin voittajasuosikkiani ja laitettiin kuvia heidän omista katsomoherkuista ym. Näin ei ole aikaisemmin tapahtunutkaan! Tämä kertoo minulle ainakin sen että tänä vuonna Umk keräsi paljon (myös uusia) katsojia ja että viisufanitukseni on tullut näköjään varsin selväksi muillekin. :D


Nyt pisteytän tämän vuoden euroviisukappaleet omien mieltymyksieni mukaan asteikolla 1-5. Parhaat saavat 5 pistettä ja ne mistä tykkään vähiten saavat yhden pisteen. Puolikkaat pisteet ovat sallittuja ja niistä on aina erikseen maininta kyseisen kappaleen kohdalla. Kappaleet eivät välttämättä ole lueteltu täydellisessä suosikkijärjestyksessäni, varsinkin kun mielipiteeni saattaa joidenkin kappaleiden kohdalla hiukan vaihdella fiiliksestä riippuen. Tänään toinen biisi kuulostaa paremmalta kuin toinen, huomenna taas toisinpäin. Tämä listaus perustuu siis täysin vain ja ainoastaan minun omaan mielipiteeseeni. Kerro sinä omat suosikkisi tämän postauksen kommenttiraidalle! Haluaisin kuulla! :)

Pst.. Maan nimi on linkki kappaleen Youtubevideoon!


VIISI PISTETTÄ

 

 

SUOMI: Blind Channel - Dark Side

Rakastan tätä kappaletta! Voiko olla todellistakaan, että viisuissa tulee vastaan näin hyvä biisi ja se on vielä oman maan kappale!  Se että pidän tästä niin kovasti, ei ole merkittävästi sen syytä että tämä on Suomen kappale. Pitäisin tästä yhtä paljon ja äänestäisin ihan varmasti vaikka tämä olisi minkä tahansa muun maan kappale. Toki kotimaisuus buustaa kappaletta huikeisiin svääreihin pienen pääni sisällä! Blind Channel on juurtunut pysyvästi suosikkibändieni joukkoon.



 

UKRAINA: Go_A - SHUM

 Ukraina tarjoilee tänä vuonna Go_A:n uudelleen. Viime vuonna kappale oli nimeltään Solovei, tänä vuonna SHUM. Viime vuonna Ukraina lopulta kiri viisujen ykkössuosikikseni. Tänä vuonna he rynnistävät saman tien listani toiselle sijalle! Kappaleesta julkaistiin aluksi pitkä, yli 4 minuutin versio. Viisukappale saa olla korkeintaan kolmen minuutin mittainen, joten heidän oli muokattava kappalettaan. Lisäksi alkuperäinen versio oli napattu ukrainalaisesta kansanlaulusta, joten myös sen takia sitä piti muokata. Olin aluksi pettynyt ja vihainen muutokseen joka biisiin tehtiin. Se ei ollut lainkaan yhtä kiva kuin alkuperäinen. Kuunnellessani kappaletta kolmatta kertaa, aloin kuitenkin tykätä siitä niin paljon että Ukraina sai edelleen pitää korkean sijoituksensa listallani.



ISLANTI - Daði og Gagnamagnið - 10 Years

Kiva, raikas, hassunhauska, miellyttävä, svengaava, nostalginen, omaperäinen, hurmaava... 
 

Siinä sanoja kuvaamaan tämän vuoden Islannin viisua. Kappaleesta tulee mieleen se kun ruotsinlaivalla siinä suurimmassa keulan tanssiravintolassa viihdebändi soittaa meneviä svengikappaleita. Osa porukasta tanssii, jotkut fiilistelevät pöydissä drinkkien äärellä ja loput hengailevat tiskillä hakemassa lisää juomaa. Kiva hyvän mielen kappale!

 Ensin olin pisteyttänyt tämän kappaleen neljän pisteen arvoiseksi. Sitten julkistettiin kappaleen musiikkivideo ja sen myötä rakastuin kappaleeseen entistä enemmän! Videossa on hauskaa leikkisyyttä ja viime vuoden kappaleen musiikkivideolta tutut tyypit näyttelemässä. Video kertoo tarinan kuinka Dadi ja hänen tiiminsä pelastavat Islannin hurjan, taloja tuhoavan monsterin kynsistä. Videolla näkyvistä asuista tykkään! Erityisesti monsterin puku on hieno! :)

 

NELJÄ PISTETTÄ
 



 
 ISO-BRITANNIA - James Newman - Embers
 
 Ai että tämä on kiva biisi! Hyvää mieltä ja iloa. Tämä saa keikkumaan ja hytkymään mukana. 4,5 pistettä! Viime vuoden Jamesin kappaleesta pidin enemmän videon, kuin itse kappaleen myötä. Tänä vuonna hän pääsi yllättämään minut positiivisesti! Ja tässä on mukana torvisoittoa! Torvet ovat yksi suosikkielementtini/-soittimeni. Viisuissa on ollut hyviä torvisoittokappaleita, esim. Serbia 2010
 
 


AZERBAIJAN: Efendi - Mata Hari
 
Ah. Ihana kappale kaikenkaikkiaan. Hänen äänensä on hienon tumma. Kappaleessa toistuvat jotkut samat asiat, kuin Efendin viimevuotisessa Cleopatra -kappaleessa, mm. erikoiset kirousmuminat. Tämä ei ole yhtä hyvä kuin Cleopatra, mutta kuuluu ehdottomasti oman listani kärkipäähän. Olen aivan pähkinöinä tuohon kappaleessa kuuluvaan "käärmeenlumouspilliin"!
 
 

 SAN MARINO: Senhit - Adrenalina
 
 Tykkäsin viime vuonna Senhitin Freaky -kappaleesta. Ja nyt tykkään kovasti tästäkin. Sopivasti tarttuva ja hauska. Video on mukavan pirtsakka. Mukana on myös räppäri Flo Rida. Mielestäni hän ei tuo mitenkään mahtipontisesti lisäarvoa kappaleeseen, mutta kiva kun on mukana. 



SVEITSI: Gjon´s Tears - Tout L´Univers
 
 Viime vuonna en ensin juurikaan pitänyt Gjon´s Tearsin kappaleesta Répondez-moi. Mutta sitten tykästyin ja se pompsahtikin neljän pisteen biiseihin suoraan. Tämä kappale on vieläkin parempi. Video on mykistävän upea. Mutta mietin sitä saadaanko liveshow yhtä upeaksi? Aika näyttää. 4,5 pistettä!




ITALIA: Måneskin- Zitti E Buoni
 
 Ou jee toinen rokkibiisi! Pidän yleensäottaen raskaammasta musiikista euroviisujen lisäksi, ja silloin jos euroviisuissa tarjoillaan rokimpaa menoa, on se miltei pieni juhlahetki. Kappaleessa on kivaa räkäisyyttä ja tempoa. Glamrock -vivahteet ainakin esiintyjien ulkoisessa olemuksessa ovat virkistävää vaihtelua siihen estetiikkaan, jota muissa viisukappaleissa tarjoillaan. Heidän live-esiintymisensä oli myös kivan energinen tässä kappaleessa! 
 
Tottakai olen huolissani siitä, että syökö tämä meiltä pisteitä. Kuitenkin meidän Dark Side kappale on aika erilainen ja eri tyylilajia. Joku tykkää toisesta ja moni molemmista! Minä ainakin myös ilman "sinivalkoisia laseja" pidän meidän kappaleestamme paljon enemmän. Mutta toivon kuitenkin paljon onnea ja menestystä Italiallekin. <3
 
 


SERBIA: Hurricane - Loco Loco
 
 Nyt on menoa ja meininkiä! Glitteriä ja discopalloa, pusuhuulta ja korkokenkää, koukkua ja reipasta rytmiä, leopardia ja ketkutusta... Tykkään! :)


 
 
TSEKKI - Benny Cristo - Omaga
 
 Ensin en ollut ihan mahdottoman ihastunut tähän biisiin. Tykkäsin kyllä...mutta sitten kuuntelin paremmin ja jestas sentään, hyvältä kuulostaa! Video on mielestäni tosi kiva ja fresh tässä kappaleessa. :)

 



KROATIA: Albina - Tick-Tock
 
 Tykkään kovasti! En tiedä kertooko se mitään kun sanon että tätä on helppo kuunnella. Kaikki kohdillaan. Ja vielä kroatian kielellä yksi osio. Mahtavaa! Saisi kernaasti olla vähän enemmänkin tuota kieltä mukana. Kuulostaa kauniilta!




 

VENÄJÄ: Manizha - Russian Woman
 
 Mukavan reipasta, etnistä meininkiä. Ja venäjän kieltä, joka on kuin hunajaa korvilleni (ukrainan, ruotsin, norjan ja tanskan ohella!) Tykkään hänen vahvasta ja itsevarmasta esiintymisestään.


 

 

PUOLA: Rafał - The Ride
 
 Oikein kiva discopoppi. Tästä tulee jostain syystä vähän Darude mieleen. Mutta johtuuko se vain ulkonäöstä? Hän muistuttaa kyllä myös Kimi Räikköstä aurinkolaseineen. Biisi on supercool!

 
KOLME PISTETTÄ

 
 

 TANSKA - Fyr & Flamme - Øve Os På Hinanden
 
 Jösses kun osaakin olla hyväntuulinen biisi! Ihan hemmetin hauska ja vitsikäs tuulahdus retroajoilta. Tämä voi yllättää positiivisesti viisuissa. Tämä on mielestäni hyvin tanskalainen viisu, jos niin voi sanoa. Heidän viisuhistoriassaan on paljon iloisia, sanomaltaan positiivisia rallatuksia. Aikaisemmin ne eivät ole minuun purreet, mutta tässä kappaleessa on jotain parempaa! Nousujohdanteinen 3,5 pistettä.
 
En malta olla sanomatta että tästä tulee fiilis että siihen sopisi taustatanssijaksi Putouksesta tuttu Folke Rundqvist  :D

 

 
 
NORJA - TIX - Fallen Angel
 
 Tämän kappaleen kanssa minulla on ollut kaikkein ristiriitaisimmat tunteet tänä keväänä. Seurasin Norjan karsintaa Melodi Grand Prixiä aktiivisesti. Hyviä biisejä oli monia. 2019 viisuissa Spirit In The Sky -kappaleellaan hyvin menestynyt KEiiNO oli lähettänyt tarjolle kappaleen Monument. Oikein mainio kappale! Myös Raylee kappaleellaan Hero oli mieleeni. Kaikista eniten olisin kuitenkin toivonut voittoa Blåsemafian - Let Loose -kappaleelle ihan siitä syystä että kerrankin olis ollut torvifriikille tarpeeksi torvia! Meinasin pissiä hunajaa kun näin esityksen ensimmäistä kertaa. <3

Olin voittajan julkistuksen jälkeen vähän pettynyt. Sitten nielin pettymykseni ja huomasin, että hyvä kappalehan tämä on. Mieltäni harmitti eniten se, että TIX vaihtoi kappaleen alkuperäisen kauniin norjan kielen englanniksi. Sitten totesin, että varmaan englanniksi hän saa viestinsä paremmin tuotua ihmisille. Aloin pitää kappaleesta enemmän. TIX -artistin tarina on koskettava. Nuori Andreas Haukeland sai jo koulussa "lempinimen" TIX, johtuen hänen sairastamansa Touretten syndrooman tics -pakkoliikkeistä. Häntä kiusattiin ja hän pakeni todellisuutta pukeutumalla turkikseen, otsalle sidottuun huiviin ja aurinkolaseihin. Ikään kuin pelottoman supersankarin kuoreen. Näin hän loi itselleen artistiminän.

Ja sitten julkaistiin kappaleen musiikkivideo, joka kertoo TIXin tarinan. Kyynelkanavat auki! Ihana, surullinen, kaunis, vaikuttava! <3 
 
 



RUOTSI - Tusse - Voices 
 
 Tänä vuonna Ruotsi on oikein hyvä! Pidän kappaleesta paljon, ja sillä on kaikki mahdollisuudet nousta korkeammalle pisteissäni. Tussella on mieletön karisma ja oikein miellyttävä ääni. Vaikka tämä sävellyksenä tuntuu hyvinkin hiotulta ja suunnitellulta, niin tästä ei esityksenä tule laisinkaan sellaista "muovista" täydelliseksi siloiteltua vaikutelmaa, kuin joistakin aiemmista Ruotsin viisuista. Ja kappaleessa kuuluu säkkipillin tms. soittoa! Se herättää heti huomioni! :)
 


KYPROS - Elena Tsagrinou - El Diablo
 
 Kypros tuntuu luottavan kovin usein samankaltaiseen konseptiin. Hyvävartaloinen, kaunis nainen tanssien laulamaan tarttuvamelodista ja -rytmistä kappaletta. Ei siinä tietenkään mitään vikaa ole, mutta tavallaan on tylsää että samaa korttia yritetään kerrasta toiseen. Kappale on minusta ihan mukavan kiva, mutta se on melkoinen kopio monesta muusta. Tutuimpana omaan korvaan iskee heti vaikutteet Lady Gagan Bad Romancesta. Näistä kahdesta kappaleesta on tehty nyt jopa mixaus. :D Rita Oran Anywhere kappaleen kertsissä on paljon samaa. Ja video on hyvin, hyvin samankaltainen kuin Zara Larssonin Love Me Land.
 
Kappale on herättänyt kotimaassaan paheksuntaa hartaiden ortodoksien keskuudessa. Siinä kun lauletaan rakastumisesta ja sydämen antamisesta paholaiselle. Oikeasti kappaleessa viitataan enemmänkin lankeamisesta myrkylliseen ihmissuhteeseen.



 

SAKSA - Jendrik - I Don´t Feel Hate
 
 Saksa tuo kisoihin toisen keskisormibiisin. Kappaleessa lauletaan että "En tunne vihaa. Voit heilutella keskaria mulle, mut en ikinä heiluta sitä takas sulle". Tämä kappale kuulostaa välillä tosi hyvältä ja välillä se ei niin jaksa kiinnostaa. Kappaleen video on kivan värikäs...ja nimestään huolimatta hirvittävän väkivaltainen! :D



MOLDOVA - Natalia Gordienko - Sugar
 
Moldova tuo kilpailuun aikaisemminkin osallistuneen Natalia Gordienkon. Hän esiintyi jo vuonna 2006, kappaleella Loca. Sugarissa on virkistävän erilaista meininkiä! Ja videon katsomisesta meinaa tulla sokerihumala! :D



KREIKKA: Stefania - Last Dance
 
 Kreikan kappale on oikein kiva. Ei häikäisevän ihmeellinen mutta ei missään nimessä täysin joutavakaan! Stefania oli valittu Kreikan viisuedustajaksi myös viime vuonna kappaleella Super Girl. Ehkä pidin siitä kappaleesta vähän enemmän..en osaa sanoa. Mutta tässä tämän vuoden kappaleessa Stefanian äänen tummemmat sävyt pääsevät paremmin esiin!
 
 

VIRO - Uku Suviste - The Lucky One
 
  Tämä on ihan kelvollinen ja oikein kuunneltava kappale. Kertosäkeessä on hienoa voimaa! 



ROMANIA - Roxen - Amnesia
 
 Roxenin viimevuotisesta biisistä en tykännyt flegmaattisuudessaan juuri lainkaan, mutta tämä on ihan hyvä. Biisi luo jännän pysäyttävän ja dramaattisen tunnelman.

 

LIETTUA - The Roop - Discoteque
 
Nyt en tiedä mitä ajattelisin. Pidin The Roopin viime vuoden kappaleesta kovasti. Ja tästäkin kappaleen alusta. Mutta kertosäkeen lauluosuus on ärsyttävän töksöttävä. Normaalistihan pidän tämmöisistä kummallisuuksista?! Ehkä se, etten osaa laulaa tuollaista kouristelevaa hönkimistä mukana, vaikuttaa mielipiteeseeni. 
 
Tätä kappaletta ovat olleet tekemässä suomalaiset Kalle Lindroth ja Ilkka Wirtanen. :)



LATVIA - Samanta Tina - The Moon Is Rising
 
 Pidän niin paljon hänen äänestään ja itsevarmasta tyylistään. Hän tulee ja laittaa keneltäkään kyselemättä asiat halki, poikki ja pinoon!





IRLANTI - Lesley Roy - Maps
 
Lesleyn tämän vuoden kappale ei ole mielestäni ihan niin hyvä kuin viime vuoden Story Of My Life. Mutta ihan mukavaa reipasta menoa löytyy tästäkin. Jopa niin reipasta että meinaan hengästyä tuosta vauhdista.. :D
 
 



BELGIA - Hooverphonic - The Wrong Place
 
 Tässä kappaleessa on aika makea soundi ja fiilis. 
 



ALBANIA - Anxhela Peristeri - Karma
 
 Tässä ehkä vuoden suurin yllätys. Albania ei vaihtanutkaan kappalettaan englannin kielelle! Yleensä aina Albania julkaisee viisunsa ensimmäisten joukossa albaniaksi ja sitten revamppaa sen englanniksi. Mutta tänä vuonna ei niin tapahtunutkaan! Ja siitä suuri plussa. Kappale ei ole suurin suosikkini, mutta komea se on. Mietin pisteiden 2 ja 3 välillä, mutta olkoon nyt tässä.



 
KAKSI PISTETTÄ



RANSKA - Barbara Praivi - Voila

 Onhan tämä kaunis ja herkkä kappale. Elegantti. Itse Barbarakin on elegantti ranskatar. 2,5 pistettä. Ehkä jopa 3.

 



 AUSTRALIA - Montaigne - Technicolor
 
 En tiedä antaisinko tälle 2 vai 3 pistettä. Olkoon siis 2,5. Kappaleessa on kivoja ääniefektejä, Montaignen ääni mukaan lukien. Mutta se jättää silti vähän tyhjäksi...On tämä silti vähän parempi kuin viime vuoden paniikkikohtausklovni.



ISRAEL - Eden Alene - Set Me Free
 
 Ei hyvä eikä huono. Tosi kaunis nainen. Lopun yliäänikirkaisut vähän ehkä liikaa mutta onhan se hienoa että tuollaista osaa...

 



MALTA - Destiny - Je Me Casse

 Tämä kappale on minulle vähän vaikeampi pala. Siinä on jotain mistä pidän, kuten taputusrytmi, torvisoittoa ja Destinyn mieletön ääni. Mutta kun se kaikki loppu tässä kappaleessa vähän ärsyttää... Tämmöinen naisten voimaantumiskappale missä vähänkuin lällätellään miehille... ehkä en sano enempää, vaan jätän kappaleen omaan arvoonsa.

 


 


PORTUGALI - The Black Mamba - Love Is On My Side
 
 Hänellä on mukavan omintakeinen ääni. Tyylikäs herra!

 


 


ITÄVALTA - Vincent Bueno - Amen

 On tässä jotain kohtia joista pidän, mutta ei riittävästi tämän korkeampaan sijoitukseen. Viime vuoden Vincentin kappale Alive oli niin paljon parempi..



 


SLOVENIA - Ana Soklic - Amen

 Ja toinen aamen heti perään. Mahtipontisuus on vedetty äärimmilleen. Onhan hänellä toki ääntä ja poweria laulaa noin mahtavasti. Mutta en tykkää biisistä...

 



ALANKOMAAT - Jeangu Macrooy - Birth Of A New Age

 Kappaleessa on hyvää sen toiveikas, ylistävä ja kiittävä fiilis.


YKSI PISTE



 ESPANJA - Blas Canto - Voy A Quedarme
 
 Haluaisin tykätä tästä mutta ei... vähän liian rauhallista...



 

BULGARIA: Victoria - Growing Up Is Getting Old

 Tästä kappaleesta en kyllä pidä juuri lainkaan. Se on niin unettava ja tylsä. Hänen hyytyneen hidas laulu- ja elehtimistyylinsä ei pure minuun enää, vaikka viime vuoden kappaleestaan vähän pidinkin. Ja hänen tämän vuoden viisukappale-ehdokkaistaan valittiin ehdottomasti kaikkein tylsin. Olisin pitänyt enemmän Imaginary Friend -kappaleesta.

 



POHJOIS-MAKEDONIA: Vasil - Here I Stand
 
 Odotin häneltä jotain muuta..jotain niin paljon parempaa! Jotain svengaavaa, pilke silmäkulmassa tehtyä tanssikappaletta ...jotain sellaista kivaa, menevämpää biisiä tulisella tai vähintään kuumottavalla rytmillä. Viime vuonna hänen kappaleensa lukeutui suurimpiin suosikkeihini. Aikamoinen pudotus...




GEORGIA: Tornike Kipiani - You

 Samat sanat kuin Pohjois-Makedonialle. Sillä erotuksella että odotin häneltä jotain vähän rokkaavampaa. Ja sain tämmöistä lällykkää.. Joo... En taida sanoa tästä mitään enempää...

Mutta sen sanon että hän käyttäytyi todella törkeästi kun hänen kappaleestaan ei niin pidettykään. Hän kertoi olevansa vihainen ja surullinen että joutuu promoamaan kappalettaan tällaisessa paskashowssa kuin euroviisut. Ja kaikkia jotka sanovat jotain pahaa hänen kappaleestaan hän "will f*ck your mothers!" ..Että sillälailla...



Siinä kaikki. Toivottavasti en unohtanut ketään. Tuntuu etten ole aikoihin antanut näin hyviä pisteitä. Hyvä kattaus siis tänä vuonna!

Viisuhöperyys on ottanut todellakin kovemman vaihteen minussa kun lähestymme viisuviikkoa. Olen mm. alkanut pitää facebook -seinälläni viisu"joulu"kalenteria. Siinä on 24 luukkua viisubiisejä aina ensimmäiseen semifinaalipäivään saakka. Löytyy nimellä Anni Pajunen. Saa käydä kurkkimassa, tervetuloa! :) <3

 

Nyt alkaa pohdinta siitä mitä herkkuja keksitään viisukatsomoihin. Finaaliin ainakin jotain Hollannin herkkuja. Alankomaat on tunnettu juustoistaan ja sehän passaa minulle! Ehkä siis jotain juustotarjotinta tai vastaavaa tulossa... <3

Ihan älyttömän kiva jos jaksoit lukea höpötykseni tänne asti! Kiitos! Jätä kommenttia mitä pidit listauksestani ja kerro omat suosikkisi! 

 

Ihanaa viisuaikaa kaikille! :) <3


Niin ja tämä kuva... jostain vuosien takaa kun piti leikkiä valkosuklaalla! :D


1 kommentti:

  1. 12bet : Daftar Situs Judi Slot Online Terbaik dan Terpercaya
    12bet adalah Situs judi slot 12bet online terpercaya yang menyediakan game judi online terlengkap seperti live 1xbet casino online, judi bola, slot88 & pragmatic 11bet play.

    VastaaPoista