keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Kala- ja kinkkuvoileipäkakut


Voileipäkakut ovat juhlakahvipöydän kuninkaallisia. Pidän kovasti voileipäkakuista. Niissä on monenlaista hyvää samassa paketissa. 
Nämä kaksi voileipäkakkua lähtivät eräisiin ristiäisiin. Toiveena oli yksi kinkku- ja yksi lohivoileipäkakku.
Kinkkukakun täytteeksi tuli mm. saunapalvikinkkua, paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia, persiljaa, tuorejuustoa, majoneesia ja sulatejuustoa. Kostukkeena kylmää lihalientä. Lohikakkuun tuli lämminsavulohta, tilliä, sitruunaa, yrttitarhatuorejuustoa, smetanaa, ranskankermaa, majoneesia ja pippuria. Kalakakun kostukkeeksi laitoin maitoa. Ihan tarkkaan en enää muista mitä kaikkea kakkuihin laitoin. Toivomus oli kuitenkin että EI missään nimessä täytteeksi italiansalaattia. Mitä ihmettä? Onko italiansalaatin käyttö voileipäkakuissa kovinkin yleistä? Onpa omituinen täyte... leipää ja spagettia...hmm... 
 
Molempien kakkujen kuorrutteeksi vaahdotin kermaa, jonka joukkoon sekoitin tuorejuustoa, suolaa ja valkopippuria. ( 4-5dl vispikermaa, 200g tuorejuustoa, mausteet maun mukaan.) Minun mielestäni tämä on mainio voileipäkakun kuorrute varsinkin jos haluaa tehdä pursotuksiakin koristeeksi. Kuorrute levittyy siististi eikä valu minnekään. Kinkkukakkuun tein muhkeat pursotukset kakun pintaa kiertämään ja kalakakkuun vähän sievemmät. Reunan viimeistelin palettiveitsellä vetämällä pientä vaakaraitaa kuorrutukseen.
 
Kinkkukakun koristeeksi kasasin kinkkurullia ja värikkäitä kasviksia. Paprikaa, kurkkua, tomaattia,viinirypäleitä...
 
Kurkusta olin pienillä piparkakkumuoteilla leikannut tähtiä koristeeksi. Ne toivat kivaa viimeistelyä kakkuun.
Lohikakun koristeeksi pyöräytin kylmäsavulohiruusukkeet kulmiin. Lisäksi tuli jääsalaattia, persiljaa, paprikatähtiä ja kurkkukukkasia

Tässä kakut valmiina juhlaan
Kuvassa näkyvä täytekakku lähti myös voileipäkakkujen mukaan. Siitä juttua myöhemmin..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti