maanantai 12. maaliskuuta 2018

Pinkkiä, kultaa ja suklaata -överikakku




Oijoi miten ihanan työn sain käsiini. Kaksikerroksinen "peace of cake"-kakku. :D Tämä matkusti viikonloppuna eräille syntymäpäiville ja pääsinpä lopulta itsekin maistamaan sitä!


Ensin sain netistä löydetyn kuvan vähän vastaavasta kakusta. Suunnittelin sen pohjalta omat koristeet. "Henki" kakuissa on sama, mutta ulkonäkö erilainen.


Kakku on gluteenittomaan sokerikakkupohjaan tehty. Täytteenä ovat vadelmamousse + mansikkahillo ja kinuski-daimmousse mansikkahillolla. Hillot mitä käytän ovat itse tehtyjä ja sekoitan niihin yleensä vielä pakastemarjasurvosta, jottei lopputulos olisi liian makea. Kostutusta ei tarvittu kuin hiukan viimeiseen kerrokseen, koska hillo-marjasurvos oli niin mehukasta. Kasasin molemmat kakut kakkuvuokiin juhlia edeltävänä päivänä. Isompi oli 24cm ja pienempi n. 17cm. Molemmat pohjat tulivat 8 munan taikinasta.

KAKKUPOHJA

8 munaa
3dl sokeria
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita loput aineet. Siivilöi ne munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Vuoraa kakkuvuoat leivinpaperilla tai voitele ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteessa alatasossa 30-45min. Kakun koosta riippuen. Pientä vähemmän ja isoa enemmän. Kumoa kakut ja anna jäähtyä. Halkaise kolmeen osaan. Yleensä teen kakkuihin neljä kerrosta, mutta tää gluttispohja on niin hötöistä että tähän sopii kolmeen osaan leikkaus.

MANSIKKAHILLO

3dl mansikkahilloa
3-4dl pakastemansikoita survottuna

Yhdistä

KINUSKI-DAIMMOUSSE

3dl vispikermaa
300g kinuskituorejuustoa
4-6 pikkupatukkaa Daimia
Sokeria maun mukaan
1,5 tl Vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)

Vaahdota kerma. Rouhi daimpatukat. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokerit ja daimrouhe. Nostele joukkoon kermavaahto. Jos täyte on turhan pehmeän oloista, voit lisätä joukkoon ripauksen vaniljakreemijauhetta hyydyttämään täytettä. Levitä pohjan päälle ensin mansikkahilloa ja sitten kunnon kerros tätä täytettä.

VADELMAMOUSSE

200g siemenetöntä vadelmasosetta
250g maitorahkaa
3dl vispikermaa
(mansikkatomu)sokeria
2tl vaniljasokeria
n. 3rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan vadelmasose ja mausta sokereilla sopivaksi. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe ja vatkaa hyvin. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Lisää tarvittaessa vaniljakreemijauhetta jos seos on liian löysää. Levitä pohjan päälle ensin mansikkahilloa ja sitten vadelmamoussea.


Seuraavana päivänä kumosin kakut ja kuorrutin ne suklaamarenkivoikreemillä. Kreemin päälle tein vielä suklaisen valuvan dripcake -kuorrutuksen. Käytin siihen tummaa ja maitosuklaata. Maitosuklaata muuten saa laktoosittomana brunbergiltä!

SVEITSILÄINEN SUKLAAMARENKIKREEMI

5 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
250g huoneenlämpöistä, ihan pehmeää voita
145g tummaa suklaata

Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon ja kulho kattilan päälle vesihauteeseen (vasta sitten kun vesi kiehuu). Anna veden kiehua pienesti ja vispaa valkuaisia käsivispilällä koko ajan, kunnes sokeri sulaa ja seos on n. 65 asteista. (Tai ehkä vähän yli.) Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on n. 28 asteista ja kulhon reuna tuntuu suunnilleen huoneenlämpöiseltä. Tähän voi mennä aikaa reilustikin. Kylmä vesihaude nopeuttaa operaatiota. 
Lisää voi pieninä nokareina vähän kerrassaan ja vatkaa kreemin joukkoon. Hidasta vatkausnopeutta. Kreemi muuttuu tod. näk. jossain vaiheessa ihan rakeiseksi, mutta vatkaa sinnikkäästi, niin siitä tulee jälleen pehmeää ja sileää.Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa suklaasula kreemin joukkoon. Kuorruta kakut kreemillä.


SUKLAAKUORRUTE

200g suklaata 
(tummaa ja maitosuklaata sopivana sekoituksena)
1,5dl kuohukermaa

Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä. Kaada kakun päälle varovasti ja ohjaile valumaan reunoilta. Anna jähmettyä.

Tue alempaa kakkua esim. kakun korkuisilla mehupillin palasilla. Laita kakkujen väliin pala kakkupahvia, niin molemmat kakut pysyvät ryhdissään. Itse leikkasin kakkupahviin keskelle reiän, että sain molemmista kakuista läpi grillitikkuja tukemaan kakut kiinni toisiinsa.

Huh! Kakut päällekäin! Voi hengittää. :D

Tällaisen kakkupahvin mitoitin pikkukakun alle.

Neilikat suojasin kelmulla

 Sitten koristeet. Neilikoita, ruusuja, macaronseja, vaaleanpunaisista candymeltseistä tehtyjä koristeita, karkkeja, kultatomuvärissä pyöriteltyjä karkkeja, sokerihelmiä...

Tässä muutama lähikuva koristelusta:

Macaronsit tein itse. Ekaa kertaa. Sitten kun ne joskus onnistuvat kunnolla, laitan ohjeen! :D





Tää on niin kiva kuva kun aurinko tekee kakusta jotenkin utuisen :)



Tän tekeminen oli ihanaa! Haluan joskus uudestaan tehdä vastaavaa!

ONNEA PÄIVÄNSANKARILLE! :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti